Päivitetty 29.06.2022

Kotia etsivä koira: GIJA


Syntymäaika: n. 2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa: One Rescue Association, (Cosoba)
Steriloitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

29.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Seniori-ikään ehtinyt Gija on päätynyt OR:n tarhalle vankilaan joutuneelta naiselta, jolta tuli useampi koira. Nainen joutui vankilaan talousongelmien takia. Gija mummeli on varsinainen ihmisliima ja viihtyy ihmisen vieressä, saa rapsutella miten vaan, kunhan rapsuttaa ja huomioi. Eläväinen ja innokas iästä ja kuumuudesta huolimatta. Symppis, kiinnostunut ympäristöstä, tulee luo kutsuttaessa. Kävellessä häntä heiluu niin lujaa, että koko pylly heiluu mukana. Gijalla on isot nisät, luultavasti saanut useita pentueita aiemmin.
Gijalla on vähän barokit jalat, barokkijaloiksi kutsutaan sitä, kun koiran jalat ovat nilkan nivelistä kääntyneet hieman ulospäin. Suosittelemme että tuleva koti huomioi tämän käyttämällä nivelravinteita ruokinnan tukena sekä pyrkii myös pitämään koiran painon kurissa. Ylipaino rasittaa niveliä ja sen takia koiralla, jolla on barokkijalat, tulisi olla erityisen tarkka tässä asiassa. Gijalla on melko pitkä ja hieman notkoselkä, selkä ja lyhyet jalat voivat altistaa sitä erilaisille tuki- ja liikuntaelinvaivoille. Tulevan kodin tulee olla tähänkin varautunut. Goji on tällä hetkellä ylipainoinen, eli tulevan kodin tulee olla tietoinen koiran ravitsemuksesta ja hoitaa Gijan painoa pois turvallisesti.
Ikäänsä nähden Gijan hampaat on suht ok, alakulmurit ja etuhampaat häneltä puuttuu.
Kokoa noin 10v Gijalla on 37cm ja 18kg.

Päivitykset:

29.6.2022

Mummi Gija on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

—————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gija saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gija on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.