Kodin saanut koira: GOLDEN GIRL LIA

Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.1.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Yksi tarhalla asuvista koirista on todella upea ja kaunis Golden Girl Lia, joka on tuotu tarhalle vuoden 2020 loppusyksystä pentujensa kanssa. Kun Adina tapasi Golden Girl Lian, se oli todella peloissaan ja yritti purra, mutta rentoutui ja rohkaistui kuitenkin melko nopeasti ja suostui lähtemään Adinan matkaan.

Tällä hetkellä Golden Girl Lia asustaa samassa häkissä isokokoisen narttukoiran, Ursulen, kanssa. Tytöt tulevat hyvin toimeen keskenään, vaikka heillä ei ole ikäeroa kuin vain noin vuoden verran. Kun aktiivimme vierailevat häkissä, Lia haukkuu alkuun epävarmuuttaan, mutta on kuitenkin kiinnostunut ja utelias vieraita kohtaan. Hetken rohkeutta kerättyään Lia tulee vieraiden luokse reippaasti hakemaan nameja kädestä. Tulevassa kodissa Lia olisi varmasti nameilla hyvin ohjattavissa ja motivoitavissa. Lia antaa myös vieraiden koskea ja vaikka kosketus onkin vielä hieman jännittävää, Lia ei kuitenkaan ole yhtään kireä, vaan enemmänkin hämmentynyt tilanteesta. Aktiivimme mukaan viitteitä siitä, että Lia purisi tai näykkisi, ei tällä hetkellä ole, vaan tyttö pysyy alun epävarmuuden jälkeen rohkeana ja uteliaana. Koiran taustasta johtuen emme kuitenkaan varmuuden vuoksi sijoita Golden Girl Liaa ensimmäiseksi koiraksi tai perheeseen, missä asuu pieniä lapsia. Kotiutuminen uuteen ympäristöön on koiralle stressaavaa ja pelottavaa, minkä johdosta käytös voi muuttua koiran tullessa Suomeen.

Golden Girl Lialle etsitäänkin koirakokenutta aikuiskotia ensisijaisesti rauhallisesta ympäristöstä. Tulevalla kodilla tulee olla valmiutta ja kärsivällisyyttä edetä kotiutumisessa koiran ehdoilla sekä tarjota Lialle myös tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä. Lia tulee tarvitsemaan positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta, sillä kaikki tulevassa kodissa tulee olemaan sille aivan uutta.

Golden Girl Lia on arviolta kooltaan n. 55cm ja painaa n. 22-23kg.

Päivitykset

26.2.2022
Tänään Golden Girl Lia saapui Suomeen ja pääsi matkaamaan omaan kotiinsa.

24.1.2022
Upea Golden Girl Lia on varattu omaan kotiin!

19.1.2022
Joulukuussa aktiivimme vierailivat Cosoban tarhalla ja tapasivat siellä Golden Girl Lian, joka asuu edelleen Ursulen kanssa samassa häkissä. Aktiiviemme mukaan Lia on selvästi kaksikosta reippaampi yksilö ja avoimempi ihmisiä kohtaan. Lia tuleekin rohkeasti kopista ulos syömään nameja kädestä ja antaa myös koskea itseään leuan alta. Adinan mukaan Lia on ollut pomotteleva Ursulea kohtaan ruokailutilanteissa, joten Lia saattaa myös tulevassa kodissaan puolustaa ruokaansa mahdollisilta koirakavereilta.

Lisätty myös uusia kuvia ja videoita Liasta.

5.11.2021
Aktiivimme tapasivat Golden Girl Lian lokakuun Romanian reissulla. Lia heiluttaa häntää ja vaikuttaa reippaalta ja iloiselta koiralta eikä hauku enää epävarmuuttaan vieraiden mennessä häkkiin. Lia antaa myös vähän rapsuttaa itseään. Lia syö mielellään herkkuja ja onkin kovasti namien perään, joten hän olisi varmasti helposti motivoitavissa namien avulla. Lia vaikuttaakin vierailun perusteella perusreippaalta koiralta, joka ei yhtään aristele vieraita ihmisiä häkissään. Lia vetää kuitenkin kierroksia häkin ulkopuolelle tulevista koirista, jotka selkeästi stressaavat Liaa. Lia vaikuttaa myös olevan dominoivin koira häkissä. Lia on todella kaunis ja upea koira, jolle tekisi hyvää päästä rauhallisempaan ympäristöön.

31.8.2021
Upea Golden Girl Lia aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Golden Girl Lia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Golden Girl Lia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: