Kodin saanut koira: HALO

Syntymäaika: n.2018
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

5.11.2021

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta.

Carmen tekee Mitrenin kylän ympäristössä kovaa työtä valistuksen ja steriloinnin parissa, saadakseen kodittomien koirien määrän alueella laskemaan. Halo on tullut Carpelle Mitrenin kylässä sijainneelta pieneltä tarhalta, jonka ylläpitäjänainen koki melko kamalan kohtalon.  Naisella oli pihallaan noin 100 koiran tarha, ja nämä koirat jaettiin tuon tapahtuneen jälkeen Carmenin ja muiden paikallisten eläinsuojelijoiden kesken jotka apuun pääsivät.

Halo asuu isossa porukassa, jossa on kaksi ujompaa narttua, kulkureiden adoptio-ohjelmassa oleva Loudi kaverinsa kanssa. Halo tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Ihmisten kanssa hän on kokemattomuuttaan hieman ujo aluksi, mutta reipastuu äkkiä ja tuleekin hetken ihmeteltyään haistelemaan ja tutustumaan vieraisiin. Halo ei väistä kosketusta ja häntä saakin rapsutella ihan rauhassa, vaikka selvästi vähän hämmentää kun saa huomiota. Halo jää myös rapsuttelun jälkeen lähelle pyörimään ja heiluttelee häntää lisärapsujen toiveissa. Halo vaikuttaakin olevan sympaattisen iloinen poika, hänet tavanneet sanookin Halon olevan herkkä ja lempeä sielu. Halo sopeutunee monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, kunhan saa tehdä sen omaan tahtiinsa oman perheen koiralähtöisesti tukemana.

Halo on koira parhaimmassa iässä, nyt noin 3v poika on kooltaan n. 50cm ja 15- 17 kg

Päivitykset:

26.2.2022

Halon kotimatkaa viivästytti sydänmatohoidot, vihdoin hoidot olivat oli ja sydänmato tiessään. Helmikuun lopussa Halo matkasi Suomeen ja tapasi vihdoin ja viimein ikioman kotinsa <3 Onnea Halo ja perhe!

5.11.2021

Ennen kuin kotimatka alkaa saimme kuulumisia Halosta kun aktiivimme vierailivat tarhalla lokakuussa. Halo on aivan upean näköinen koira jolle tarhaolot ei tee hyvää. Uusi tilanne ja uudet ihmiset häntä kovin ihmetyttää ja aktviivien mielestä hän vaikuttaa ujohkolta. Kiinnostuu kovasti ihmisistä ja haistelee heidän käsiään mutta nameja ei tässä hötäkässä uskalla ottaa. Tuttu ihminen Carmen on hänelle ok, ja Carmenilta kelpaa myös namit. Halo vaikuttaa hieman ahdistuneen oloiselta kun tuntee itsensä ikäänkuin piiritetyksi kun häkkiin astuu useampi aktiivi. Reipas koiraseura hänen tulevassa kodissa on varmasti Halolle hyväksi tukemaan kotiutumista. Ei enää kauaa tarhaeloa hänellä jäljellä, onneksi <3

18.10.2021

Mustien koirien lokakuu oli onnekas Halolle. Hänet nähtiin ja varattii omaan kotiin Suomeen <3

7.8.2021

Upea herkkä sielu Halo aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Halo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Halo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: