Päivitetty 18.06.2023

Kodin saanut koira: HELINÄ (nyk. Dana)


Syntymäaika: 7/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
28.4.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Helinän emo Heluna hylättiin kesällä 2022 Cosoban tarhalle kolmen pienen pentunsa kanssa. Pennuista kaksi ei selvinnyt, mutta Helinä varttui terveeksi pennuksi ja aloittaa nyt oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme ollessaan noin 9-10 kuukauden ikäinen.

Helinä asuu tarhan suurella pihalla vapaana kymmenien muiden koirien kanssa. Helinä ei ole lainkaan dominoivan oloinen isossakaan porukassa, vaan selvästi mielummin väistää kuin ajatutuu konflikteihin. Tuttujen tarhan työntekijöiden ympärillä Helinä pörrää iloisesti ja Adina kertoo Helinän olevan täydellinen koira, iloinen, leikkisä, aktiivinen ja ystävällinen. Helinä vaikuttaa haastavissa tarhaolosuhteissa melko pehmeältä luonteelta mutta saanee kotona itseluottamuksen kasvun myötä vielä paljon lisää itsevarmuutta ja omaa tahtoa.

Helinää voisi ajatella monenlaiseen kotiin, joko ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. Ihan keskusta-asujaksi emme Helinää luovuta ja sen tulevalla kodilla tulisi olla jo hieman koirakokemusta ennestään. Helinä tulee aktiivisena saksanpaimenkoira-mixinä tarvitsemaan elämässään paljon aktiivista touhua, liikuntaa, virikkeitä ja muuta lajityypillistä, koiramaista tekemistä ollakseen onnellinen ja tasapainoinen koira. Helinä tarvitsee myös positiiviseen vahvistamiseen perustavaa koulutusta kasvaakseen mallikelpoiseksi koirakansalaiseksi.

Helinä on noin 50 cm korkea ja 20-22 kg, ja kasvanee tästä vielä jonkin verran. Aikuisiän kokoarvio on noin 55 cm/25-30 kg. Helinä on steriloitu.

Päivitykset

17.6.2023

Helinä jätti taakseen koiratarhan ainaisen metelin ja kuormittavan ympäristön, hän matkusti Suomeen omaan kotiin ja sai samalla uuden nimen, Dana <3 Onnea Dana ja perhe!

9.5.2023

Onnekas Helinä löysikin oman kodin pian ja on nyt varattu omaan kotiin Suomeen.

28.4.2023

Helinä aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Helinä saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Helinä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.