Kodin saanut koira: DENEBIN (Tähtöset) (nyk. Ajla)

Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

05.04.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Tähtöset löydettiin pentuina Morenin kylästä joulukuussa 2021 heidän emon Shyanne ja hänen siskon Lilyanan kanssa. Tähtösten emo Shyanne oli pitänyt pennuistaan hyvää huolta ja hän olikin oikea supermamma. Shyanne etsi pennuilleen ruokaa ja muun muassa oksensi pennuilleen ravintoa, jotta niiden ei tarvinnut nähdä nälkää. Tähtöset olivat onnekkaita päästessään Happy Dogs Morenin koiratarhalle, sillä he olivat löytö hetkellä vain alle 1 viikon ikäisiä. Pennuilla on Romanian kaduilla huonot mahdollisuudet selviytyä ilman apua ja vain harva heistä pääsee turvaan esimerkiksi Happy Dogs Morenin koiratarhalle. Nyt jo aikuisiksi kasvaneet Tähtöset: Denebin, Sirrah ja Mintaka aloittavat oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Denebin asustelee koiratarhalla siskonsa Sirrahin kanssa sopuisasti samassa häkissä. Denebin vaikuttaa luonteeltaan aivan ihanalta ja innokkaalta ilopyllyltä. Denebin tulee kiinnostuneesti tervehtimään ihmisiä sekä antaa rapsuttaa itseään. Ihmisten antamasta huomiosta Denebin menee aivan sekaisin, jolloin namitkaan eivät ehdi tyttöä kiinnostamaan ja siskokin meinaa jäädä innostuksesta alle. Denebin on hieman häseltävää sorttia ja juo vettäkin niin, että sitä sinkoaa aivan joka puolelle sekä kaikkien päälle ja seuraavaksi onkin hirmu kiire takaisin ihmisen luokse. Denebin vaikuttaa erittäin ystävälliseltä, vaikkakin hieman hömpältä tyypiltä. Denebinin kanssa olisikin varmasti luvassa vauhtia sekä vaarallisia tilanteita ja paljon hauskoja hetkiä.

Denebinille etsitään sitoutunutta perhettä, jossa ei ole pieniä lapsia sekä kotia, jossa Denebinille tarjotaan aikaa ja tukea uuden elämän alkutaipaleella. Denebinille on myös tärkeää, että hänen kanssa on aikaa puuhastella ja purkaa Denebinin energioita, mutta myös osata ottaa rauhassa. Denebinillä ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Denebin tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Denebin on siskoonsa Sirrahiin nähden väritykseltään hieman tummempi sekä kooltaan rotevampi. Denebin omaa ihanan paksun turkin, joka soveltuukin Suomen talveen mitä parhaiten. Denebinin tulevan kodin tulee olla valmis pitämään säännöllisesti huolta Denebinin paksusta ja varmasti ajoittain vaativasta turkista.

Denebin on noin 52cm korkea ja hän painaa noin 18-20kg. Denebin on steriloitu.

Päivitykset

17.06.2023

Denebin matkusti pitkän matkan perheensä luokse ja sai uudeksi nimekseen Ajla. Onnea Ajla ja perhe!

25.05.2023

Denebinin korville kantautui iloisia uutisia, sillä hänet on varattu ja häntä odottaa ikioma koti Suomessa.

05.04.2023

Denebin tepsutteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Denebin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Denebin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: