Päivitetty 12.04.2023

Kotia etsivä koira: LILYAN


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

01.04.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi. 

Lilyanin päätyi Happy Dogs Morenin tarhalle joulukuussa 2021 kun hänet sekä jo kodin saanut koira Shyanne löydettiin pentuineen Morenin kylästä. Lilyanin oletetaan olevan Shyannen sisko, heidän samannäköisyytensä vuoksi. Lilyan on iloinen ja aivan ihana tyttö, jonka vuoro on siskonsa jälkeen löytää se hänen ikioma koti.

Aktiivimme tapasivat ihastuttavan Lilyanin Romanian reissulla helmikuussa 2023. Lilyanin huomatessa aktiivit hänen häkkinsä ulkopuolella, alkaa tyttö metelöimään ja menee aivan kierroksille, mutta vähän rauhoittuu kun hänelle heitellään nameja häkkiin. Kun aktiivit menevät Lilyanin häkkiin, tyttö rauhoittuu ja haukkuminen loppuu. Lilyan on hieman hämillään vieraista tulijoista, mutta namit huomatessaan, Lilyanin häntä alkaa heilumaan ja hän silmin nähden innostuu tarjotuista herkuista. Lilyan vaikuttaakin olevan varsinainen namimonsteri ja tästä onkin varmasti hyötyä kotiutumisessa sekä koulutuksessa. Lilyania ihminen kovasti kiinnostaa ja hän meneekin aivan sekaisin saamastaan huomiosta. Lilyan pysyttelee mielellään ihmisen läheisyydessä, mutta välillä jännitys vie voiton ja Lilyan pomppaa hieman kauemmas ihmisestä. Lilyania ihmisen kosketus hieman jännittää, mutta hän antaa kuitenkin hieman rapsuttaa itseään.

Lilyan vaikuttaa kokonaisuudessaan iloiselta ja energiseltä nuorelta koiralta, josta Lilyanin tuleva koti saisi varmasti mitä parhaimmat leikkikaverin. Lilyan menee helposti ylikierroksille ja hän osaa myös käyttää ääntään, joten tulevassa kodissa tulisikin osata ottaa rennosti ja laskea kierroksia. Lilyanille etsitään sitoutunutta perhettä, jossa ei ole pieniä lapsia sekä kotia jossa Lilyanille tarjotaan aikaa ja tukea uuden elämän alkutaipaleella. Lilyanilla ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Lilyan tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Lilyanin säkäkorkeus on noin 47 cm ja hänen painaa noin 16 kg.

01.04.2023

Ihana Lilyan aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lilyan saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lilyan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.