Kodin saanut koira: HELUNA (nyk. Romy)

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
11.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Heluna on tullut Cosoban tarhalle vuoden 2022 kesänä kolmen pienen pentunsa kanssa. Pennuista kaksi ei selvinnyt, kolmas heistä on myös kotia etsivä Helinä. Tullessaan Heluna oli todella laiha sekä surullisen oloinen, sen elämä tuskin on aiemmin ollut kovin onnellusta. Tarhalla Helunaa vaivasi korvatulehdus, mutta siitä on selvitty hyvin. Heluna asuu häkissään yhdessä kotia etsivän Omun kanssa ja kaksikko tulee hyvin juttuun keskenään, vaikkakin tarhan stressaavat olosuhteet ja häkin ulkopuolella vapaana juoksevat koirat saavat kummankin ymmärrettävästi provosoitumaan.
Kulkurien aktiivien tavatessa on Heluna innoissaan vieraidenkin ihmisten tapaamisesta. Heluna viihtyi ihmisten kanssa hyvin avoimesti ja varauksettomasti. Heluna vaikuttaa energiseltä ja vahvalta koiralta, jolle tarhaolot ovat hyvin stressaavat. Oikeassa kodissa oikeassa ohjauksessa Helunasta tulee varmasti mitä upein ystävä ja ehtymätön ulkoilukaveri.
Heluna on noin 2,5-vuotias steriloitu narttu. Kooltaan Heluna on noin 55-60 cm ja noin 35 kg.
Päivitykset

13.8.2023

Heluna matkusti oman perheensä luo Suomeen. Heluna sai uudeksi nimekseen Romy. Onnea Romy ja perhe <3

11.3.2023
Kulkurien toimijat tapasivat Helunan helmikuussa Romaniassa ja saimme tuoreita kuulumisia kaunottarelta. Heluna asuu häkissään Omun kanssa ja kaksikko tulee hyvin juttuun keskenään. Heluna rakastaa ihmisiä ja onkin aivan todella innoissaan ja kierroksilla saadessaan häkkiin ihania ihmisvieraita. Heluna ei arastele vieraitakaan ihmisiä yhtään ja antaa käsitellä itseään miten vain. Vauhtia Helunalla on reippaasti, mikä ei kyllä ole ihme. Tarhan stressaavat olosuhteet ovat hyvin vaikeat aktiiviselle ja energiselle paimenkoiralle, joka ei pääse purkamaan energiaansa, liikkumaan ja olemaan tarpeeksi ihmisten kanssa. Vapaaksi pihalle juoksemaan päästessään Heluna nauttii hetken elämästään täysin rinnoin.
Helunalla oli tavatessa korvatulehdus, jota on sittemmin hoidettu. Heluna saa myös edelleen kuukausittain ulkoloishäätö-lääkitystä, joka hoitaa ja estää sydänmadon tarttumisen. Luethan edellisestä päivityksestä lisää sydänmadosta.
Heluna on upea, aktiivinen, sosiaalinen ja reipas koira, joka menee aivan hukkaan tarhaoloissa. Kunpa se saisi pian mahdollisuutensa omaan kotiin! Heluna etsii kotia jossa on jo entuudestaan kokemusta aktiivisista koirista ja motivaatiota tarjota Helunalle aktiivinen, lajityypillinen elämä ja valmiuksia kouluttaa Helunasta mallikelpoinen koirakansalainen positiivisen vahvistamisen keinoin.
Lisätty Helunalle uusia kuvia ja videoita.
Päivitykset
27.6.2023
Onnekas Heluna on varattu omaan kotiin.
3.11.2022
Helunan varaus valitettavasti on peruuntunut koska tautitesteistä löytyi sydänmato-tartunta. Sydänmato on hoitamattamattomana vakava tauti, mutta siihen on onneksi olemassa hyvävasteinen ja tehokas hoito, joka yleensä tehdään varatuille, positiivisille koirille jo Romaniassa ennen Suomeen matkustamista. Suomessa jälkihoitoon kuuluu kerran kuukaudessa annosteltava ulkoloishäätö puolen vuoden ajan. Koira voi elää täysin normaalia elämää ja hoidettu sydänmato ei aiheuta kroonisia oireita eikä vaikuta esimerkiksi elinajan odotteeseen.
Sydänmadosta voi lukea lisää täältä. Sydänmato on varsin yleinen löydös ja Romaniassa on vahva osaaminen sydänmadon hoidossa.
Mikäli Heluna löytää kodin, aloitetaan Helunan sydänmato-hoito Romaniassa. Tähän saakka Heluna saa kuukausittain sydänmadon etenemistä estävää lääkitystä. Hoidon kustannukset Romaniassa ovat kokonaisuudessaan Helunan kokoiselle koiralle noin 800-900 €, ja edellytämme adoptiokotia osallistumaan hoitoon min. 150 € verran. Kerromme mielellämme lisää sydänmadon hoidosta kiinnostuneille kotiehdokkaille.
24.10.2022
Heluna tuli suoraan varattuna adoptio-ohjelmaan.
——————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Heluna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Heluna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: