Kodin saanut koira: HIENO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

10.9.2015

10.9.2015

HIENO

* arvioitu syntymäaika 3/2015

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

21.9.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat Kulkurien yhteistyötahon OneVet-klinikan hoitolassa 10.9.2015 ja tapasivat siellä ihastuttavan ujopiimän Hienon. Hieno jännitti ymmärrettävästi uusien ihmisten tapaamista, mutta jännityksestä huolimatta antoi se kuitenkin nätisti vieraankin ihmisen ottaa sen syliin ja koskea siihen. Hieno vaikuttaa olevan luonteeltaan kiltti ja lempeä sekä rauhallisen ja hiljaisen oloinen kaveri. Hieno tulee tarvitsemaan uudessa kodissaan runsaasti kärsivällisyyttä, aikaa ja ymmärrystä. On kuitenkin varmaa, että kunhan Hieno rohkaistuu kotiolosuhteissa, tulee sen leikkisämpi ja iloisempi puoli esiin ja tätä kehitystä on erittäin palkitsevaa seurata.

Hieno tykkää kovasti toisten koirien seurasta ja tulee tarhalla toimeen niin narttujen kuin urostenkin kanssa. Koska Hieno on tällä hetkellä arka ja jännittää uusia asioita, olisi sen tulevassa kodissa hyvä olla reipas koirakaveri seurana.

Hieno on nyt arviolta noin puolivuotias ja aikuisena siitä kasvaa suunnilleen keskikoinen koira eli noin 50-55 cm korkea ja 15-20 kg painava.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

8.10.2015
Hieno siirtyy lähipäivinä kotihoitoon Saksaan ja tulee saamaan sitä kautta oman kodin Saksasta! Kotionnea Hieno!

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hieno saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hieno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hienon yhteyshenkilönä Suomessa toimi Niina.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: