Päivitetty 20.07.2020

Enkelikoira: ILONA


Syntymäaika: 2009-2011
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

4.3.2020

Ilona asuu romanialaisen eläinlääkärin Adina Vladutin perustamalla koiratarhalla Cosobassa, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa luputonta kodittomien koirien joukkoa. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu erityisesti koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Ilona on jo saavuttanut kypsän iän ja voi vain arvailla mitä se kertoisi elämästään jos se osaisi puhua. Se on päätynyt Cosoban tarhalle häkkikaverinsa Anselin kanssa erään naisen tuomana. Nainen oli hakenut kunnalliselta tarhalta useita koiria ja jättänyt ne Adinalle. Ilonalle se oli varsinainen onnenpotku, sillä kunnalliselle tarhalle joutuvan koiran kohtalo on kova. Cosobaan tullessaan Ilona oli laiha ja arka, mutta nyt sille on tullut reilusti lisää sekä painoa että rohkeutta. Niinpä se pääseekin nyt etsimään omaa kotiaan adoptio-ohjelmaamme.

Ilona hurmaa yhdistyksemme edustajat herttaisella ja myönteisellä persoonallisuudellaan. Ilona on kiinnostunut ja hyvin ilahtunut vieraista ja tulee nätisti ottamaan nameja kädestä häntä vispaten koko ajan. Se on kiinnostunut myös kamerasta ja lopulta rauhoittuu poseeraamaan kuvaajalle.

Ilonan haaveena on päästä viettämään virkeitä eläkepäiviä ikiomaan kotiin, jossa se puolestaan voi tuoda iloa ympärilleen. Koska Ilonalla on jo ikää, kodin on syytä varautua ikääntymisen tuomiin terveydellisiin haasteisiin, muun muassa hammashoidon muodossa ja varmaan Ilonan nivelille tekisi reilu painonpudotus hyvää. Ilona painaa nyt noin 30 kg ja se on noin 50 cm korkea.

Päivitykset

20.7.2020
Kodittoman koiran arki on arvaamatonta ja yllättävää, ja valtaosa niistä menehtyy ilman omaa kotia. Kaunis ja elämäniloinen Ilona on ylittänyt sateenkaarisillan ja siirtynyt vehreämmille nurmille 15.7.2020 sydämen ja munuaisten ongelmien vuoksi. Lepää rauhassa, rakas Ilona. Olisimmepa voineet tehdä enemmän puolestasi.

26.3.2020
Lisätty ilopilleri Ilonalle uusi video.

4.3.2020
Helmikuun lopussa aktiivimme kävivät Cosobassa vierailulla ja tapasivat Ilonan ja Anselin. Parivaljakko oli muuttanut ladosta ulkohäkkeihin, joista näkee enemmän tarhan elämää. Kumpikin olivat yhtä iloisia ja upeita kuin ennenkin. Ilona oli reippaampi ja tanssahteli ja pomppi superonnellisena kun vieraat tulivat häkkiin. Molemmat ovat hiukan tottumattomia kosketukseen, mutta eivät kuitenkaan pakene.  Lisätty pari kuvaa Ilonasta sekä video kaveruksista. 

20.12.2019
Iki-ihana Ilona odottaa joulun ja talven tuloa omassa häkissään kaverinsa Anselin kanssa. Ilona tervehtii vieraat yhtä innoissaan kuin aina ennenkin. Ikä ei paina Ilonaa, joka on reipas ja iloitsee ihmisseurasta. Ilona on aika rouvamaisen tanakassa kunnossa, vaikka jakaakin ruoat ja vieraiden antamat herkut sovussa Anselin kanssa. Kunpa uusi vuosi toisi kultaiselle Ilonalle oman kodin. Lisätty Ilona ihanaiselle uusia kuvia ja video.

2.10.2019
Herttaista Ilonaa käytiin tervehtimässä jälleen syyskuussa. Ilona osoittautui edelleen nimensä veroiseksi ollen todella onnellinen vieraista. Ansel-kaveri on varovaisempana jäädä varjoon kun Ilona yrittää omia tarjotut namit. Kun nameja annetaan suoraan Anselille, Ilona kuitenkin suo sen kaverilleen. Ilona haistelee vieraat ja antaa rapsuttaakin, mutta huomaa ettei tyttö ole oikein tottunut ihmisen kosketukseen eikä vielä osaa nauttia siitä. Näyttää siltä, että Ilona on vähän ihmeissään ja tuumii, että mitähän tässä nyt tapahtuu. Namit hän ottaa kädestä nätisti. Ilonan ei kuulla haukkuvan.

11.8.2019
Aktiivimme tapasivat hyväntuulisen Ilonan heinäkuun tarhamatkallaan. Ilona on ensimmäisenä vieraita tervehtimässä häntä iloisesti heiluen. Ilona on todella kiinnostunut vieraista, ottaa hyvin kontaktia ja käy hakemassa rohkeasti nameja, vaikka välillä ottaakin vähän välimatkaa. Välillä se säikähtää ottaessaan harha-askeleen häkin pohjalla olevalta kuormalavalta, mutta tuumailee vain hetken kauempana ja palaa takaisin namien ja ihmisen lähelle. Lisätty tälle kerrassaan hurmaaavalle rouvakoiralle uusia kuvia ja video.

16.5.2019
Ilona aloittaa kodin etsimisen yhdistyksemme adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ilona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ilona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.