Päivitetty 11.08.2019

Kotia etsivä koira: ILONA


Syntymäaika: 2009-2011
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

16.5.2019

Ilona asuu romanialaisen eläinlääkärin Adina Vladutin perustamalla koiratarhalla Cosobassa, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa luputonta kodittomien koirien joukkoa. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu erityisesti koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Ilona on jo saavuttanut kypsän iän ja voi vain arvailla mitä se kertoisi elämästään jos se osaisi puhua. Se on päätynyt Cosoban tarhalle häkkikaverinsa Anselin kanssa erään naisen tuomana. Nainen oli hakenut kunnalliselta tarhalta useita koiria ja jättänyt ne Adinalle. Ilonalle se oli varsinainen onnenpotku, sillä kunnalliselle tarhalle joutuvan koiran kohtalo on kova. Cosobaan tullessaan Ilona oli laiha ja arka, mutta nyt sille on tullut reilusti lisää sekä painoa että rohkeutta. Niinpä se pääseekin nyt etsimään omaa kotiaan adoptio-ohjelmaamme.

Ilona hurmaa yhdistyksemme edustajat herttaisella ja myönteisellä persoonallisuudellaan. Ilona on kiinnostunut ja hyvin ilahtunut vieraista ja tulee nätisti ottamaan nameja kädestä häntä vispaten koko ajan. Se on kiinnostunut myös kamerasta ja lopulta rauhoittuu poseeraamaan kuvaajalle.

Ilonan haaveena on päästä viettämään virkeitä eläkepäiviä ikiomaan kotiin, jossa se puolestaan voi tuoda iloa ympärilleen. Koska Ilonalla on jo ikää, kodin on syytä varautua ikääntymisen tuomiin terveydellisiin haasteisiin, muun muassa hammashoidon muodossa ja varmaan Ilonan nivelille tekisi reilu painonpudotus hyvää. Ilona painaa nyt noin 30 kg ja se on noin 50 cm korkea.

11.8.2019

Aktiivimme tapasivat hyväntuulisen Ilonan heinäkuun tarhamatkallaan. Ilona on ensimmäisenä vieraita tervehtimässä häntä iloisesti heiluen. Ilona on todella kiinnostunut vieraista, ottaa hyvin kontaktia ja käy hakemassa rohkeasti nameja, vaikka välillä ottaakin vähän välimatkaa. Välillä se säikähtää ottaessaan harha-askeleen häkin pohjalla olevalta kuormalavalta, mutta tuumailee vain hetken kauempana ja palaa takaisin namien ja ihmisen lähelle. Lisätty tälle kerrassaan hurmaaavalle rouvakoiralle uusia kuvia ja video.

16.5.2019

Ilona aloittaa kodin etsimisen yhdistyksemme adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ilona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ilona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.