Päivitetty 18.08.2022

Kodin saanut koira: JIINA


Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta
24.4.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Jiina löytyi tammikuussa Cosoban pelloilta pannan kanssa erään kylässä toimivan vapaaehtoisen eläintensuojelijan toimesta. Tämä vapaaehtoinen eläintensuojelija toi koiran Jiinan tarhalle. Todennäköisesti Jiina oli hiljattain hylätty pellolle eli sillä on mitä luultavimmin aiemmin ollut koti. Kulkurien aktiivit tapasivat Jiinan isossa koiraporukassa maaliskuussa 2022. Jiina vaikutti rauhalliselta ja rennolta koiralta. Jiina oli kohtelias toisia koiria kohtaan ja väistää niitä tarpeen tullen. Jiina oli kiinnostunut vieraista ja katseli aktiivien touhuja uteliaana. Aktiiveita se lähestyi häntä heiluen aina kun sai siihen mahdollisuuden, mutta väisti taaemmas, jos tunkeilevat koirat tulivat sen eteen. Jiina tuli vieraiden viereen ja tutkimaan, mutta se oli selkeästi tottumaton suoraan kosketukseen. Adina sai käsitellä miten vain, mutta Jiina oli selkeästi hämmentynyt koskemisesta ja käsittelystä. Jiina ei kuitenkaan varsinaisesti jähmettynyt tilanteessa tai vaikuttanut pelokkaalta. Adina kertoo, että Jiina tykkää välillä olla myös sisätiloissa, jossa se on yhtä rauhallinen kuin ulkona tavattaessa.

Jiina voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin. Tulee kuitenkin muistaa, että Jiinan elämän alkutaipaleista ja kokemuksist ei tiedetä mitään. Jiina voi olla alussa hämmentynyt uudesta elämästään eikä se välttämättä ymmärrä, miten uuteen elämään tulisi suhtautua. Perheen tulee olla valmis tukemaan nuorta neitiä uuden taipaleensa alussa ja opastaa sitä hellin ottein kotikoiran elämään. Jiinan kotiutumisessa voi mennä aikaa eikä sille varmastikaan olisi pahitteeksi, jos kotona sitä odottaisi koirakaveri. Kokoa Jiinalla on n. 45 cm ja 13-14 kg – se on solakan mallinen neito. 

 

Päivitykset

13.8.2022
Jiina saapui omaan kotiinsa Suomeen. Onnea elämääsi, Jiina!

16.6.2022
Jiina varattiin omaan kotiin!

24.4.2022
Jiina aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jiina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jiina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jiinan yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.