Kodin saanut koira: KEPUKKA (nyk. Milo)

Syntymäaika: 25.10.2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Lappeenranta)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.12.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Cosoban tarhan sisäpiha vilisee pentuja, loputtomasti pentuja. Juuri heitä, ketkä ovat syntyneet epätoivottuina maailmaan ja jotka ovat valtavan ihania, mutta heitä on aivan liikaa. Valitsemme osan pennuista adoptio-ohjelmaan ja yksi heistä on Kepukka.

Kepukka on Cosobasta ja tässä on infoa hänen tarha ajoiltaan. Kepukka löydettiin tarhan läheltä tammikuussa. Todennäkäisesti se on sinne tarkoituksella hylätty. Kepukka oli löydettäessä huonossa kunnossa ja se myös testattiin babesioosi-positiiviseksi. Kepukka kuitenkin toipui hyvässä hoidossa ja on nyt testattu negatiiviseksi myös babesioosin suhteen ja se tullaan testaamaan vielä uudestaan ennen Suomeen matkustamistaan. Kepukka oli hyvin onnekas päästessään hoitoon ja nyt siitä ei huomaa mitään merkkejä rankasta elämänalustaan vaan Kepukkaa leikkii ja häärii tarhan sisäpihalla muiden pentujen kanssa iloisesti ja reippaasti.

Kepukka on tarhan pennuista hieman rauhallisemmasta päästä, vaikka se reipas ja energinen onkin. Tämä voi osittain johtua myös siitä että isossa koiralaumassa toiset ovat tunkeilevempia kuin toiset ja osa väistää helpommin tilaa ottavampia pentuja. Voikin siis hyvin olla, että kotioloissa kun resursseja on tarpeeksi, Kepukastakin kuoriutuu vielä pentuvillikko kuten asiaan kuuluu.

Ihmiset vaikuttavat Kepukasta ihan kivoilta, mutta namit ne vasta ovatkin huippua! Kepukka hakee namit kädestä vierailtakin ihmisiltä, mutta ei ole mitenkään aktiivisesti tulossa syliin saakka. Kepukka antaa kuitenkin kivasti silitellä ja koskea itseään, vaikka ihmisten käsittely ei sille jokapäiväistä normaalia olekaan.

Kepukan ei kuulla tarhaoloissa merkittävästi haukkuvan ja siinä mielessä se voisi sopia monelaiseen asumismuotoon. Kepukka etsii sitoutunutta ja motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan Kepukan ohjaamiseen uudessa jännittävässä elämässä positiivisen vahvistamisen keinoin.

Kepukka matkusti Suomeen elokuussa ja sai uudeksi nimekseen Milo. Valitettavasti Kepukka, tuttavallisemmin Milo, palaa uudelleen kotia etsiväksi koiraksi perheessä puhjenneen allergian takia.

Kepukka on herkkä ja ujo nuori koira, joka tarvitsee aikaa ja tukea kaiken uuden opetteluun. Kepukka on kotiutunut sisätiloissa jo hyvin, mutta ihmisen kosketus jännittää vielä. Tämän takia varusteita ei vielä olla saatu päälle, joten ulkoilua ei ole vielä päästy aloittamaan. Kepukka puuhailee asunnossa itsekseen ja on jo uskaltautunut leikkimään pienesti. Kepukka kuitenkin osaa hienosti olla yksin ja nukkuu koko yksinolon aikana. Säikähtäessään Kepukka livahtaa piiloon. Kepukan ujouden ja tottumattomuuden takia, olisikin hyvä, että tulevalla kodilla olisi koira kaveri odottamassa. Kepukka luovutetaan vain koiralliseen kotiin. Kepukan kanssa onkin erittäin tärkeää, että tuleva koti perehtyy koiran elekieleen ja kommunikointiin. Elekielen opettelu tulee tukemaan ja auttamaan Kepukan kotiutumisessa ja totuttelussa uusiin asioihin. Tämän lisäksi perheen on sitouduttava positiivisiin koulutsmetodeihin ja koiralähtöisyyteen. Kepukan itsevarmuutta ja tottumattomuutta aloitetaan työstämään rauhassa kotihoitajan opastuksella.

Kepukka on tällä hetkellä erittäin kevytrakenteinen noin 40cm ja painaa ripauksen yli 10kg.

Päivitykset

18.12.2022

Kepukan, nykyisen Milon koti löytyikin todella läheltä, nimittäin se saa jäädä kotihoitajan luokse asumaan. Ihana Milo saa viettää joulun omassa kodissaan!

30.11.2022

Ihana Kepukka odottelee edelleen kotihoidossa omaa kotiaan. Kepukka oli ollut viikonlopun hoidossa muualla. Kotihoitaja kertoo, että aluksi rappukäytävä oli hieman jännittävä, mutta perheen toisen koiran perässä meni kiltisti. Hetken aikaa Kepukka oli hoitopaikassa levoton, mutta pian se söikin nakkeja hoitajan kädestä ja nautti rapsutuksista. Hoitaja olikin halunnut pitää koirat vielä yhden ekstra yön, eli oli mennyt oikein hyvin! Kepukka oli ollut hoidossa vanhassa kerrostalossa ja ei ollut hoitopaikassa reagoinut ääniin. Kepukan onnistumiset jatkuu! Kepukka on viettänyt kokonaisen työpäivän kotona ilman ihmistä ja tämä oli mennyt hyvin.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia.

20.11.2022

Kepukka odottelee omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Tämä ihana tapaus on edistynyt huimasti kotihoidossa, Kepukka osaa rauhoittua eikä seuraa kotihoidon naishenkilöä joka paikkaan talossa. Kepukka osaa hienosti jäädä yksin ilman ihmistä kotiin. Välillä kuitenkin aika käy pitkäksi ja Kepukasta tuleekin aikamoinen puuha pete, esimerkiksi Kepukka kantelee leluja sängylle. Perheen koiran kanssa Kepukka haluaisi välillä leikkiä rajummin, mutta ymmärtää hyvin kun toinen sanoo, että riittää. Myöskin perheen kissan kanssa Kepukka tulee nykyään paremmin toimeen.

Ulos Kepukka lähtee mielellään, mutta haukkuu jonkin verran toisille koirille, osittain epävarmuuttaan ja toisaalta myös innostumistaan. Tilan ottaminen näissä tilanteissa on auttanut ja tulevan perheen tuleekin työstää tätä positiivisin metodein. Kepukka saattaa myös jännittää ulkona, jos tulee liikaa autoja ja ihmisiä. Eli rauhallinen asuinalue olisi tälle tyypille sopiva.

Kepukka on myös erittäin fiksu ja oppiikin nopeasti asioita. Esimerkiksi kotihoidossa kotihoitaja kertoo, että Kepukka on oppinut sanan “pissi”. Kepukka oli tulossa sisälle pihalta, kotihoitaja oli sanonut “pissi” ja Kepukka oli reippaana kääntynyt ja käynyt pissalla. Kepukka peilaa erittäin paljon kotihoidon toista koiraa. Esimerkiksi, jos tulee vieraita, Kepukka saattaa alkuun jännittää, mutta, kun näkee, että toinen koira hakee huomiota vieraalta, hyväksyy Kepukka vieraan nopeasti ja käy pian hakemassa itse rapsuja. Eli reipas koirakaveri tulevassa kodissa onkin todella tärkeää. Tästä saisi joku ihanan aktiivisen kaverin.

20.10.2022

Ihana Kepukka on nyt siirtynyt kotihoitoon ja onkin ollut siellä jo muutaman päivän. Kepukka onkin rohkaistunut silmissä, kun on saanut koirakaverin, jonka esimerkkiä seurata. Koirakaverin tuella edistyminen onkin ollut päätä huimaavaa! Varusteisiin on tutustuttu ja silitysten saaminen on todettu erittäin kivaksi. Kepukasta päivitetään lisää kunhan on totutellut uuteen kotihoito paikkaan.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia.

12.10.2022

Kepukka palaa kotia etsiväksi koiraksi perheessä puhjenneen allergian takia. Kepukan profiilia päivitetään lisää, kunhan se siirtyy kotihoitoon ja saa rauhassa laskea stressiä ja asettua.

13.8.2022

Kepukka on matkannut Suomeen ja tavannut oman perheensä. Kepukka sai uudeksi nimekseen Milo. Onnea!

24.6.2022

Onnekas Kepukka on löytänyt oman perheensä. Kepukka on varattu!

17.6.2022

Ihastuttava Kepukka tavattiin Cosoban sisäpihalla vapaana olevien koirien porukassa. Kepukka seuraili meininkejä uteliaasti ja viihtyi koiraporukassa oikein sopuisan oloisesti. Hän tuli hakemaa nameja aktiiveilta, mutta antoi hienosti tilaa muille koirille eikä ängennyt väkisin muiden edelle. Kepukka tuli haistelemaan aktiiveja oma-aloitteisesti ja jäi pidemmäksi aikaa aktiivin vierelle hengailemaan. Kepukkaa kuvaillaan todella sympaattiseksi, iloiseksi ja ihanaksi tapaukseksi.

Kepukalle lisättiin uusia kuvia ja video.

10.5.2022

Kepukka aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Kepukka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kepukka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kepukan yhteyshenkilönä toimii Jaate Serlippens

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: