Päivitetty 13.08.2022

Kodin saanut koira: KEPUKKA (nyk. Milo)


Syntymäaika: 10-11/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Cosoban tarhan sisäpiha vilisee pentuja, loputtomasti pentuja. Juuri heitä, ketkä ovat syntyneet epätoivottuina maailmaan ja jotka ovat valtavan ihania, mutta heitä on aivan liikaa. Valitsemme osan pennuista adoptio-ohjelmaan ja yksi heistä on Kepukka.

Kepukka löydettiin tarhan läheltä tammikuussa. Todennäkäisesti se on sinne tarkoituksella hylätty. Kepukka oli löydettäessä huonossa kunnossa ja se myös testattiin babesioosi-positiiviseksi. Kepukka kuitenkin toipui hyvässä hoidossa ja on nyt testattu negatiiviseksi myös babesioosin suhteen ja se tullaan testaamaan vielä uudestaan ennen Suomeen matkustamistaan. Kepukka oli hyvin onnekas päästessään hoitoon ja nyt siitä ei huomaa mitään merkkejä rankasta elämänalustaan vaan Kepukkaa leikkii ja häärii tarhan sisäpihalla muiden pentujen kanssa iloisesti ja reippaasti.

Kepukka on tarhan pennuista hieman rauhallisemmasta päästä, vaikka se reipas ja energinen onkin. Tämä voi osittain johtua myös siitä että isossa koiralaumassa toiset ovat tunkeilevempia kuin toiset ja osa väistää helpommin tilaa ottavampia pentuja. Voikin siis hyvin olla, että kotioloissa kun resursseja on tarpeeksi, Kepukastakin kuoriutuu vielä pentuvillikko kuten asiaan kuuluu.

Ihmiset vaikuttavat Kepukasta ihan kivoilta, mutta namit ne vasta ovatkin huippua! Kepukka hakee namit kädestä vierailtakin ihmisiltä, mutta ei ole mitenkään aktiivisesti tulossa syliin saakka. Kepukka antaa kuitenkin kivasti silitellä ja koskea itseään, vaikka ihmisten käsittely ei sille jokapäiväistä normaalia olekaan.

Kepukan ei kuulla tarhaoloissa merkittävästi haukkuvan ja siinä mielessä se voisi sopia monelaiseen asumismuotoon. Kepukka etsii sitoutunutta ja motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan Kepukan ohjaamiseen uudessa jännittävässä elämässä positiivisen vahvistamisen keinoin.

Kepukka on syntynyt arviolta loka-marraskuussa 2021 ja on maaliskuun lopussa ollut kooltaan noin 35 cm ja 6 kg. Kepukalla on melko tukevan oloinen rakenne ja se kasvaakin varmasti keskikokoiseksi koiraksi. Kepukka steriloidaan ennen Suomeen matkustamistaan.

Päivitykset

13.8.2022

Kepukka on matkannut Suomeen ja tavannut oman perheensä. Kepukka sai uudeksi nimekseen Milo. Onnea!

24.6.2022

Onnekas Kepukka on löytänyt oman perheensä. Kepukka on varattu!

17.6.2022

Ihastuttava Kepukka tavattiin Cosoban sisäpihalla vapaana olevien koirien porukassa. Kepukka seuraili meininkejä uteliaasti ja viihtyi koiraporukassa oikein sopuisan oloisesti. Hän tuli hakemaa nameja aktiiveilta, mutta antoi hienosti tilaa muille koirille eikä ängennyt väkisin muiden edelle. Kepukka tuli haistelemaan aktiiveja oma-aloitteisesti ja jäi pidemmäksi aikaa aktiivin vierelle hengailemaan. Kepukkaa kuvaillaan todella sympaattiseksi, iloiseksi ja ihanaksi tapaukseksi.

Kepukalle lisättiin uusia kuvia ja video.

10.5.2022

Kepukka aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kepukka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kepukka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kepukan yhteyshenkilönä toimii Outi Kekkonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.