Kodin saanut koira: KIEV (nyk. Oiva)

Syntymäaika: 2012-2014
Sukupuoli: Uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa: One Rescue Association, (Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

16.11.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Kiev on ullut kunnalliselta tarhalta One Rescuen tarhalle ja  ollut tapaamishetkellä (1.6.) 3 kuukautta tarhalla. Asuu vapaana sisäpihalla isossa koiralaumassa. Kiev osaa kommunikoida hyvin muiden koirien kanssa (murina, huulten nostelu). Ihmisten kanssa Kiev on rauhallinen ja sympaattinen, antaa rapsuttaa ja pysyy lähistöllä kokoajan. Kun namien tuleminen loppui Kiev hyppi reippasti vasten ilmoittaen, että lisää kiitos. Selkeästi namit saivat Kievin innostumaan, maahan tippuneet Kiev söi nätisti eikä lähtenyt kinaamaan tai rähisemään muiden kanssa, otti oikeastaan mieluummin hieman askelia taakse kuin konfliktia välttääkseen.

Kiev on kuitenkin tottumaton esim mitä tulee hoitotoimenpiteisiin, myös ihmisen äkkinäinen suora kosketus sai Kievin perääntymään ja ottamaan pienen tauon. Tulee kuitenkin itse takaisin ja jää rapsutettavaksi vaikka namejakaan ei enää ole tarjolla. Kiev sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, mieluiten kuitenkin aikuiskoti. Kieville tulee antaa aikaa ja tilaa, ja kouluttaa lempeästi ja eläinlähtöisesti.

Kiev on Adinan mukaan noin 7v mutta meidän aktiiviemme arvio on lähempänä 10v. Kyseessä siis seniori-ikäinen koira. Kievillä on ulospäin kääntyneet/käyrät etujalat ns barokkijalat. Suosittelemme, että tuleva koti huomioi tämän käyttämällä nivelravinteita ruokinnan tukena sekä pyrkii myös pitämään koiran painon kurissa. Ylipaino rasittaa niveliä ja sen takia koiralla, jolla on barokkijalat, tulisi olla erityisen tarkka tässä asiassa.

Kievillä on malliltaan roteva pötkylä jolla on isohko pää, kuin ei sopisi täysin omaan kroppaan. Kokoa Kievillä on noin 37-38cm ja painoa on 11kg.

Päivitykset:

14.1.2023

Ihana Kiev herra saapui Suomeen ja hurmasi perheensä ensi hetkestä. Onnea Kiev ja perhe <3

24.11.2022

Hurmaava Herra Kiev on varattu ja oma perhe Suomessa häntä jo kovasti odottaa.

16.11.2022

Kiev hurmasi syyskuun reissulla jälleen aktiivimme.  Hän oli kovin kiinnostunut tarhalle tulleista vieraista ja kamerasta (katseli oikein kameraan). Kiev tulee hyvin toimeen muiden kanssa elellessään edelleen vapaana Cosoban tarhan pihalla koiraparven keskellä. Kiev hakeutuu oma-aloitteisesti ihmisten viereen ja ottaa rauhallisen kauniisti tarjotut herkut suoraan kädestä. Hän antaa myös rapsutella. Kiev on kerrassaan hurmaava, sydämet sulattava, vanha herra! <3

Kievilla on tarhalla oma “tyttöystävä” Evie. Parivaljakko on tukenut toisiaan yhteisen historian takia. Kiev liikuskelee pihalla paljon itsekseenkin, eikä aktiivisesti tarvitse tyttöystävänsä tukea. Uudella videolla näkyykin pariskunta yhdessä! 

30.6.2022

Kiev on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

—————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kiev saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kievon mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: