Päivitetty 05.02.2022

Kodin saanut koira: LEELIA


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.11.2021

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Onneksi yhä useammat ihmiset Romaniassa haluavat tehdä töitä tilanteen muuttamisen eteen. Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Tarha sijaitsee lähellä Mitrenin kylää ja sitä ylläpitää Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu. Carpen tarhalla asuu yleensä noin sata koiraa ja koirien lisäksi tarhalla on myös kissoja. Tällä hetkellä koiria on tarhalla tavallista enemmän, lähes 200. Näistä kaikista eläimistä pitävät huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Suurin vastuu tarhan asukeista on kuitenkin Carmenilla. Carpen tarha on rakennettu sillä ajatuksella, että siellä pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi pyritään kiinnittämään huomiota myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen.

Leelia hylättiin tarhalle, koska se oli edellisen omistajan mukaan syönyt talon pihalla kanan.
Leelia on iloinen härvääjä, joka reagoi ilahtuneena ihmisen iloiseen ääneen. Alussa Leelia vähän ujostelee uusia ihmisiä, mutta tulee kuitenkin nopeasti haistelemaan ja rapsuteltavaksi. Leelia antaa vieraankin ihmisen käsitellä itseään ja antaa jopa tarkistaa hampaat.

Namit ovat Leelian mielestä aivan ihania, mutta ahneemman kaverin tullessa apajille, Leelia väistyy pois tieltä.  Leelia haukkuu tarhalla jonkin verran. Häkissä Leelia kiipeilee seiniä pitkin korkealla, joten korkeatkaan aidat eivät tätä neitoa pidättele.

Leelian iloinen persoona sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Tulevan kodin tulee kuitenkin varautua siihen, että tarhalla iloinen touhottaja voi kotioloissa olla kovinkin erilainen koira.

Leelia on noin 35 cm korkea ja painaa noin 7 kiloa.

Päivitykset

5.2.2022
Ihana pieni Leelia matkusti ikomaan kotiin Suomeen ja hurmasi perheensä ensinäkemältä! Onnea Leelia ja perhe!

15.11.2021
Leelialla koitti onnenpäivä ja se on varattu omaan kotiin!

25.10.2021
Veikeä Leelia aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Leelia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leelia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Leelian yhteyshenkilönä toimii: Elisa Laitonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.