Päivitetty 10.05.2021

Kodin saanut koira: LEUT (Vion pennut) (nyk. Ressu)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.5.2021

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Herttainen Vio löydettiin kuluneena syksynä Grădiştean pelloilta pentujensa kanssa. Pentuja oli alunperin 8, mutta valitettavasti 3 niistä menehtyi jäädessään ohi ajavien autojen alle. Selvinneet pennut pääsivät emonsa kanssa turvaan Luizan hellään huomaan, missä ne ovat saaneet kasvaa reippaiksi ja terveiksi koiranaluiksi. Nyt Leut sisaruksineen vihdoin pääsevät aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Nyt noin viiden kuukauden ikäiset Leut, Gruia, Salva, Andi ja Norica ovat kaikki hurmaavia pentuja. Ne ovat leikkisiä, iloisia ja reippaita pentuja, jotka tarhamiljöössä suhtautuvat uteliaasti uusiin juttuihin. Pennut eivät ihmeemmin hauku tarhalla ja tulevat Luizan ja miehensä kanssa hyvin juttuun. Pentuporukassa ne toimivat sopuisasti ja tulevat toistaiseksi myös tarhan kissojen kanssa toimeen.

Leut on pentueen hassuttelija. Luiza kertoo, että leikkisä ja iloinen Leut rakastaa ihmisen lähellä olemista ja pusuttelua. Leut myös väläyttelee hampaitaan upeassa pepsodenthymyssä oikein ilahtuessaan, aivan kuten myös emo Vio ja sisko Norica tekee. Leutista varmasti kasvaa perhettään rakastava ilopilleri, kunhan sille annetaan aikaa ja rauhaa kotiutua omaan tahtiinsa.

Pennut ovat rakenteeltaan aika vahvoja ja kasvanevat isohkoiksi keskikokoisiksi koiriksi. Leut on tällä hetkellä noin 14 kilon painoinen ja kasvanee arviolta noin 45-50 cm korkeaksi ja 20 kiloiseksi.

Päivitykset

8.5.2021
Leut saapui tänään sisarustensa kanssa samalla kyydillä omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Ressu.

22.3.2021
Tänään Leut voi hymyillä vielä tavallistakin leveämmin, sillä sitä odottaa Suomessa oma koti. Leut on varattu!

4.3.2021
Leut aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Leut tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastraation kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastraatiota.

Leut saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leut on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Leutin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.