Päivitetty 10.05.2021

Kodin saanut koira: NORICA (Vion pennut) (nyk. Laiho)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.5.2021

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Herttainen Vio löydettiin kuluneena syksynä Grădiştean pelloilta pentujensa kanssa. Pentuja oli alunperin 8, mutta valitettavasti 3 niistä menehtyi jäädessään ohi ajavien autojen alle. Selvinneet pennut pääsivät emonsa kanssa turvaan Luizan hellään huomaan, missä ne ovat saaneet kasvaa reippaiksi ja terveiksi koiranaluiksi. Nyt Norica sisaruksineen vihdoin pääsevät aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Nyt noin viiden kuukauden ikäiset Norica, Salva, Andi, Leut ja Gruia ovat kaikki hurmaavia pentuja. Ne ovat leikkisiä, iloisia ja reippaita pentuja, jotka tarhamiljöössä suhtautuvat uteliaasti uusiin juttuihin. Pennut eivät ihmeemmin hauku tarhalla ja tulevat Luizan ja miehensä kanssa hyvin juttuun. Pentuporukassa ne toimivat sopuisasti ja tulevat toistaiseksi myös tarhan kissojen kanssa toimeen.

Kaunis Norica on Luizan sanoin “aivan ihana, rakastava ja lempeä tyttö”, joka alkuun saattaa vaikuttaa hiukan ujolta ja vetäytyväiseltä, mutta hetken tuumailtuaan ottaa uudet jutut vastaan rauhallisen iloisesti. Noricalla on emonsa Vion ja veljensä Leutin tapaan kaunis hammashymy ilostuessaan.

Norica rakastaa leikkimistä ja nauttiikin kovasti koirakavereiden seurasta. Norican tulevassa kodissa voisi hyvin olla ennestään reipas koirakaveri näyttämässä mallia uuden elämän käänteissä.

Pennut ovat rakenteeltaan aika vahvoja ja kasvanevat keskikokoisiksi koiriksi. Norica on kuitenkin pentueen pienimmästä päästä ja kasvanee arviolta noin 45-50 cm korkeaksi ja noin 15+ kiloiseksi.

Päivitykset

8.5.2021
Norica saapui tänään sisarustensa kanssa samalla kyydillä omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Laiho. Onnea loppuelämään, Laiho!

23.3.2021
Norica varattiin tänään ihan ikiomaan kotiin!

4.3.2021
Norica aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Norica tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Norica saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Norica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Norican yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.