Päivitetty 29.03.2021

Varattu koira: ANDI (Vion pennut)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.3.2021

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Herttainen Vio löydettiin kuluneena syksynä Grădiştean pelloilta pentujensa kanssa. Pentuja oli alunperin 8, mutta valitettavasti 3 niistä menehtyi jäädessään ohi ajavien autojen alle. Selvinneet pennut pääsivät emonsa kanssa turvaan Luizan hellään huomaan, missä ne ovat saaneet kasvaa reippaiksi ja terveiksi koiranaluiksi. Nyt Andi sisaruksineen vihdoin pääsevät aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Nyt noin viiden kuukauden ikäiset Andi, LeutGruia, Salva ja Norica ovat kaikki hurmaavia pentuja. Ne ovat leikkisiä, iloisia ja reippaita pentuja, jotka tarhamiljöössä suhtautuvat uteliaasti uusiin juttuihin. Pennut eivät ihmeemmin hauku tarhalla ja tulevat Luizan ja miehensä kanssa hyvin juttuun. Pentuporukassa ne toimivat sopuisasti ja tulevat toistaiseksi myös tarhan kissojen kanssa toimeen.

Andi on elämäniloinen ilopilleri, joka nyt vaan on Luizan sanoin on ääriään myöten täynnä elämää. Andista kasvaa varmasti aktiivinen ja energinen nuorukainen, joka todennäköisesti tulevassa kodissaan tulee kaipaamaan runsaasti aktiviteetteja ja liikuntaa. Andi rakastaa toisen koirien kanssa leikkimistä ja in Luizaa ja hänen miestään kohtaan todella rakastava koira. Veljensä Gruian kanssa Andi saattaa välillä olla hiukan dominoiva, mutta pojat eivät kuitenkaan joudu tappeluihin, vaan selvittävät välinsä siististi.

Pennut ovat rakenteeltaan aika vahvoja ja kasvanevat isohkoiksi keskikokoisiksi koiriksi. Andi on pentueen pienimmästä päästä ja kasvanee arviolta noin 45-50 cm korkeaksi ja 20 kiloiseksi.

Päivitykset

29.3.2021
Ja tänään viimeinenkin Vion pennuista varattiin omaan kotiin. Onnea Andi!

4.3.2021
Andi aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Andi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastraation kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastraatiota.

Andi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Andi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Andin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.