Päivitetty 06.04.2019

Kotia etsivä koira: LIAN


Syntymäaika: 10/2014
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniasa (M. G. Rescue)
Kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
06.04.2019
M. G. Rescue  on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Kulkurien kanssa Mihai tekee yhetistyötä niin adoptioiden kuin sterilointienkin saralla. Mihain eläinrakkaus ei rajoitu vain tiettyyn lajiin, vaan jos hänen huostaan tuodaan eläin, jonka hoito ei ole vielä Mihaille tuttua, hän tarttuu toimeen ja opettelee uutta. Mihain siipien suojassa onkin noin 80 koiran lisäksi lehmiä, hevosia, lampaita, vuohia, possuja, erilaisia lintuja, kissoja ja kaneja.

Lian on löydetty kadulta pienenä pentuna emonsa ja sisarustensa kanssa. Siitä asti Lian on asunut Mihain suojissa ja pääsee nyt aloittamaan kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Lian on luonteeltaan hieman ujo, mutta ei kuitenkaan arka. Poika tuleekin siis tarvitsemaan kodin, jossa ymmärretään ujomman koiran sielunelämää ja osataan lempeästi kannustaa ja tsempata Liania kohtaamaan kaikki kotikoiran elämään ja arkeen kuuluvat asiat. Päästessään häkistä vapaaksi Lianin koko olemus vapautuu hetkeksi ja koira vaikuttaa kaikinpuolin rennommalta ja itsevarmemmalta. Se kirmailee ympäriinsä onnesta soikeana. Tarhaelämä selvästi siis verottaa jonkin verran ja voikin olla, että kotiin päästyään poitsu reipastuu ja vapautuu nopeaa vauhtia.

Lian on pikkaisen mustasukkainen tapaus ja resursseista saattaa tulla sanomista. Kun joku toinen koira tulee Lianille tärkeän ja tutun ihmisen luokse, niin poika yrittää ajaa muut pois. Lopettaa kyseisen käytöksen kuitenkin komennettaessa eli varmasti työstettävissä oleva asia, joka saattaa johtua ihan siitäkin, että tarhalla ihmiskontakteja ja aikaa heidän kanssaan on todella vähän tarjolla. Muuten Lian tulee hienosti toimeen muiden kanssa ja esimerkiksi joku kiltti narttu koira voisi olla todella hyvä juttu tulevassa kodissa. Tarhalla Lian turvaa paljon muihin koiriin.

Kaiken kaikkiaan kaunis, valloittava ja energinen hymypoika, joka kaipaa aktiivista kotia. Lian ei ole kovinkaan haukkuherkkä.

Päivitykset
06.04.2019
Lian jännittää vieraita, mutta pojasta huokuu tarve ja kiinnostus tulla tapaamaan vieraita. Lian tekee kaikkensa uskaltaakseen ylittää kynnyksen sisä- ja ulkotilan välillä. Lopulta kun rohkeus vie voiton Lian jääkin vieraan luokse tarvittaessa hakien taukoa turvallisemmalta etäisyydeltä. Lian ei kokonaan rentoudu vieraiden läsnäollessa, mutta on niin kiinnostunut että ei malta pysyä poissakaan. Tätä rohkeutta ja kiinnostusta tuleekin tukea ja ohjata tulevassa kodissa. Lian on kuitenkin ihmisrakas ja nauttii rapsutuksista ja pyytää niitä lisää mikäli ne loppuvat hänen mielestään kesken. Lian asuu yhdessä kahden itseään aremman uroksen ja nartun kanssa, ja Lianin olemus muuttuu täysin sen päästessä vapaaksi juoksemaan pihalla. Lian hyppii ja juoksee vapautuneesti hakien huomiota tutulta Mihailta ja nauttii selvästi saamastaan huomiosta. 

10.07.2018
Yksi aktiiveistamme tapasi Lianin heinäkuun alussa. Häkin läpi Lian vaikutti todella ujolta pojalta ja väisti vieraita omaan koppiinsa. Lian päästettiin häkkikaverinsa kanssa pihalla juoksemaan ja näin Lian vaikuttikin paljon reippaammalta. Alkuunsa pojan oli tietenkin pakko päästä kuluttamaan keräytynyttä energiaa ja juoksikin iloisena pitkin tarhaa, kunnes tuli moikkaamaan ihmisiä. Lian haki jopa vierailta rapsutuksia, mutta itselleen tuttujen ihmisten kanssa on aivan eri maata. Näiden kanssa Lian oli todellinen pusupoika, joka tunki syliin ja suukkoja antamaan. Kauhean kauaa Lian ei kuitenkaan malta paikallaan olla – onhan sillä viimein mahdollisuus juosta vapaana, nuuskutella tarhan hajuja ja temmeltää häkkikavereidensa kanssa ihan kunnolla. Niiden kanssa Lian tuleekin moitteettomasti toimeen.

16.05.2018
Lian aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa

————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lian saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lian on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lianin yhteyshenkilönä toimii Matleena Grönroos.

 

https://www.facebook.com/mgrescueromania/videos/2029038700683494/?fref=gs&dti=431711920200673&hc_location=group

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa