Kodin saanut koira: MADAM PERDITA

Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Cornelia Stan)
Kokoarvio:

 

15.2.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa vierailimme tuttuun tapaan mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetissa, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. OneVetin koirasuojalla Cosoban kylässä odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 250 koiraa.

Saapuessamme OneVetiin meillä oli jo valmiiksi mielessämme eräs koira, jonka halusimme tavata ja katsoa soveltuisiko se adoptioon. Olimme kuulleet tästä koirasta, Madam Perditasta paria päivää aiemmin Rosiorin kaupungin eläisuojelijalta, Cornelia Stanilta. Cornelia oli löytänyt Madam Perditan kadulta ja toimittanut sen hiljaittain OneVetiin. Koska Perdita on puhdasrotuinen (tosin toki paperiton) saksanseisoja, oli Cornelia aluksi luullut sen karanneen omistajaltaan. Pian kuitenkin kävi ilmi, että kukaan ei rouvaa kaivannut, joten se oli parempi ottaa talteen kadulta harhailemasta.

Madam Perdita on koira, johon ei voi olla ihastumatta. Seurasimme sen käyttäytymistä ulkotarhassa ja siitä näkee selvästi, että sillä on ollut koti ja että se on tehnyt yhteistyötä ihmisen kanssa. Ulkoiluvuorollaan se keskittyi ihmisen vieressä olemiseen ja vaikutti koko ajan kysyvän, että mitä seuraavaksi tehdään. Välillä Madan Perdita kävi kierroksen tutkimassa ympäristöään, mutta palasi sitten ihmisen luo. Se oli tilanteessa rento ja itsevarma, eikä vaikuttanut hakeutuvan ihmiskontaktiin saadakseen turvaa, vaan tosiaan siksi, että halusi toimia ihmisen kanssa. Toisiin koiriin se suhtautui ystävällisesti ja luontevasti. Kun Perdita otettiin sisälle, se kävi tyynesti tervehtimässä meidät. Se antoi hienosti käsitellä itseään ja katsoa hampaat. Rouva onkin täysin valmis paketti tulemaan omaan kotiin.

Madam Perdita on noin 60cm korkea ja painaa noin 25-30kg. Sen nisät ovat todella isot ja roikkuvat ja rouva on selvästi synnyttänyt ja imettänyt elämässään monet pennut. Olisiko Perdita toiminut pentukokeena ja käynyt nyt liian vanhaksi tehtäväänsä?

28.2.2017
Ihana Madam Perdita on varattu Saksaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Madam Perdita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Madam Perdita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: