Päivitetty 03.05.2023

Varattu koira: MERI


Syntymäaika: 9/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.3.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Tarhan työntekijä löysi Merin Romanian kaduilta jo pidemmän aikaa sitten. Mitä todennäköisimmin Meri on aiemmin ollut perheen omistuksessa, sillä hän on hyvin ihmisrakas.

Tarhalla Meri asustaa häkissä toisen, hieman aremman koirakaverin kanssa. Hän ottaa aktiivimme mahdottoman iloisena vastaan, eikä oikein tiedä miten perin olisi, kun on niin onnessaan uusista vieraista. Meri vaikuttaa nauttivan ihmisten läsnäolosta todella paljon. Aktiivimme kuvailevatkin häntä ihanaksi ilohepulipyllyksi. Meri oikein painautuu ihmistä vasten, ja nauttii saamastaan huomiosta. Välillä Meri vilauttelee upeaa pikku etuhammas hymyään osoituksena innostuksesta.

Meri ei vaikuta jännittävän tarhalla oikeastaan mitään, ja kamerankin esiin ottamisen ainoa reaktio on poseeraaminen. Meri antaa käsitellä itseään helposti ja kaikin tavoin. Merin mielestä paras palkinto on ihmisen antama huomio, ja huomio meneekin hänellä herkkujen edelle. Herkkuja Meri syö suoraan kädestä, kunhan vaan rapsutusten pyytämiseltä malttaa niitä syödä.

Tarhalla Meri haukahtelee jonkin verran huomion perään, ja on kovin innokas kaikesta. Vaikuttaakin siltä, että hän voisi nauttia jostakin harrastuksesta oman ihmisen kanssa. Meri tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ja naapuri häkin tyttökoiran kanssa vaikuttaa olevan ihan parhaita kavereita.

Meri on tavallisen näköinen koira joka ansaitsisi olla erityinen, oman kodin perheenjäsen.

Meri soveltuu joko ainoaksi koiraksi, tai kotiin jossa on jo koirakaveri. Tulevassa kodissa Meri nauttisi joko omasta pihasta, tai asumisesta alueella jossa on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun. Kodilla tulee olla tahtoa kouluttaa, sekä tarjota riittävästi aktiviteettia energian purkamiseen.

Meri on kooltaan noin 45cm ja 15kg.


Päivitykset

3.5.2023
Meri varattiin omaan kotiin!

28.3.2023
Meri aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Meri saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Meri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Petra Leinikka (yhteydenotot sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.