Päivitetty 14.02.2023

Kotia etsivä koira: MR MISHU


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen
adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.2.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Vapaaehtoistyöntekijämme tapasivat Mr Mishun helmikuun alussa tarhalla. Ennen tarhalle tuloa Mr Mishu on elänyt koko elämänsä omistettuna kotikoirana todennäköisesti sisätiloissa, mutta omistajan vaikean elämäntilanteen vuoksi Mr Mishu tuotiin tarhalle etsimään uutta kotia. Mr Mishu on hyvin hämmentynyt tarhalla ja kaipaa taas kotikoiran elämään.

Mr Mishu ottaa vieraat ihmiset reippaan iloisesti vastaan. Rapsutukset ja namit kelpaavat tälle herralle hyvin. Hän vaikuttaa luonteeltaan melko tasapainoiselta ja iloiselta herralta, jolta leikitkin luonnistuu tutun ihmisen kanssa. Mr Mishu on keskikokoinen koira, jolla on reippaasti ylipainoa. Mr Mishun turkki on huonossa kunnossa, se on takkuinen ja  kyljessä on pieni karvaton laikku. Mr Mishun ei kuulla haukkuvan tarhalla ja on muutenkin muiden koirien kanssa neutraalisti, mutta se itkee Adinan perään hänen poistuessa paikalta. Tapaamisen lopuksi Mr Mishulle puetaan sadetakki ja talutetaan hihnan kanssa ulkoilemaan, näin nähdään, että käsittely ja ulkoilukin luonnistuu tältä herralta. Kaiken kaikkien Mr Mishu on mutkattoman oloinen herra, jolta puuttuu se oma perhe ja koti.

Mr Mishu saattaisi viihtyä monenlaisessa perheessä, kunhan hänellä olisi se oma ihminen ja perhe. Hän voisi sopia toisen koiran kaveriksi, mutta voisi sopia myös ainoaksi silmäteräksikin. Mr Mishu tulee tarvitsemaan omassa kodissa aikaa ja rauhaa totutellessaan taas kotikoiran elämään. Kaikkiin kotikoiran taitoihin tulee taas tutustuttaa rauhassa, aikaa antaen ja kärsivällisesti positiivisin keinoin ja koiran ehdoilla. Yksinolot voivat olla haasteena ihmisen perään kaipaavalle Mr Mishulle ja perheen tuleekin sitoutua harjoittelemaan rauhassa yksinoloja. Tulevan perheen tulee myös sitoutua Mr Mishun maltilliseen painonpudotukseen ja terveelliseen painonhallintaan. Pitkiä lenkkejä Mr Mishu tuskin on tottunut tekemään, mutta pienin askelin herra saadaan varmasti tasapainoisempaan kuntoon.

Mr Mishu on kooltaan noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 30kg. Mr Mishulla on töpöhäntä. Iältään Mr Mishu on arviolta 8-9 vuotias.


Päivitykset
12.2.2023
Mr Mishu töpötteli adoptio-ohjelmaan ja aloitti oman kodin etsinnän!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.
Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr Mishu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr Mishu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii: Reetta Olli

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.