Päivitetty 23.04.2020

Kodin saanut koira: NEGREANU


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta

10.4.2020
Romanian eläinsuojelu- ja kulkukoiratilanne on lohduton. On normaalia hylätä kotikoiriakin milloin pellon ja milloin tien laitaan, pahvilaatikossa tai pahimmassa tapauksessa suljetussa pussissa. Joillekin koirille osuu kuitenkin onni kohdalle ja ne pääsevät kadulta tarhalle jonkun eläinsuojelijan löytämänä tai pyydystämänä ja pääsevät aloittamaan loppuelämän kodin etsinnän. Adina Vladut on eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Kaikki Kulkureiden kautta tulevat koiran kulkevat tämän klinikan läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen, johon rakentui Cosoban tarha. Vuonna 2017 Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria.  Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Adinan ystävä Cosmina Mitran on löytänyt Negreanun kadulta ja ottanut pojan kyytiin. Negreanu on löytöhetkellään ollut täynnä arpia, joten on todennäköistä, että Negreanua on käytetty koiratappeluissa tai se on muutoin joutunut koirien kanssa yhteenottoihin. Aktiivimme tapasivat Negreanun Cosoban klinikan sisätiloissa joulukuussa ja poika on todella ihana ja ihmisrakas tyyppi. Tulee haistelemaan sekä pusuttelemaan ihmisiä ja nauttii rapsutuksista. Kerran Negreanu haukahtaa, kun uusi ihminen tulee tilaan sisään. Hieman myös merkkailee paikkoja sisätiloissa, johon tapaamishetken jälkeen tehtävä kastrointi todennäköisesti vaikuttaa. Iloisen oloinen hännän heiluttaja, joka varmasti nauttisi olostaan oman ihmisen kainalossa. Negreanu on tällä hetkellä hoidossa Adinan ystävän Cosminan luona. Sillä on havaittu hieman iho-ongelmia, jonka johdosta se syö tällä hetkellä allergiaruokaa.

Negreanulle haetaan koirakokenutta kotia, mielellään kokemusta myös molossityylisistä koirista. Negreanu on aktiivinen vahvempirotuinen koira ja kodin olisikin hyvä olla varautunut esimerkiksi siihen, että kierrokset saattavat nousta herkemmin koiran kiihtyessä. Negreanu tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja on hyvin sosiaalinen sekä ihmisten että koirien kanssa.

Negreanulla on korkeutta noin 45 cm painoa 20-25 kg.

Päivitykset

23.4.2020

Negreanu on saanut kodin Romaniasta.

10.4.2020

Iloiselle Negreanulle lisätty uusia videoita Romaniasta. Negreanun hoitaja kuvailee poikaa hyvin eläin- ja ihmisrakkaaksi koiraksi, joka nauttii suunnattomasti seurasta ja hakeutuu rapsutettavaksi syliin.

7.1.2020
Negreanu aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Negreanu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Negreanu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Negreanun rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne Huhtala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.