Päivitetty 13.09.2023

Varattu koira: NIELLA


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

13.9.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana pelasti suloisen mustan nappisilmän eräältä pahamaineiselta tappotarhalta huhtikuun lopulla, ja toi tämän Cosoban tarhan turviin. Niella on siis vielä suhteellisen tuore tarhanasukki. Tällä hetkellä Niella asuu tarhalla sisätiloissa, kuljestuseristykseen tarkoitetuissa tiloissa, kaakeli-lasikopissa. Suloinen Niella jakaa tilan toisen samalta tappotarhalta pelastetun aremman koiran kanssa. Niella on kaksikosta se rohkeampi. Niella on ilmeisen taitava muiden koirien kanssa, kaksikon yhteiselo sujuu hyvin. Tappotarhalla asuessaan Niella eleli sopuisasti häkissä isossa koiraporukassa. 

Tavattaessa Niella suhtautuu uusiin tulokkaisiin kiinnostuneesti, ystävällisesti ja rauhallisesti. Hän vähän pohdiskelee jännittävää tilannetta, mutta vaikuttaa varovaisen luottavaiselta. Niella on saattanut olla joskus omistettu koira, sillä hän vaikuttaa kummallisesta ja uudenlaisesta tilanteesta huolimatta ottavan aktiivimme avoimen tyytyväisesti vastaan. Pikkuinen jää aktiivimme vierelle pidemmäksi aikaa silittelyihin. 

Tila on rajallinen, muttei tyttö silti tapaamistilanteessa säpsähtele vieraiden ihmisten liikkeitä tai näiden kyykystä seisomaan nousemista. Aktiivit saavat myös silitellä ja koskea Niellaa, mutta kosketus jännittää tyttöä vielä. Niellan kehonkieltä ja rauhottavia signaaleja huomaa videolta hyvin, ja kodin onkin tarpeen tutustua näiden lukuun. Tarjotut herkut maistuvat Niellalle hyvin – erityisesti Naturis-koiranmakkara on superherkkua! 

Niella voisi sopia monenlaiseen kotiin, kunhan herkkää tyttöä, tämän taustaa ja kokemuksia sekä isoa elämänmuutosta ymmärretään. Niella voisi nauttia koirakaverin seurasta, mutta voisi sopia perheen ainoaksikin silmäteräksi. Vaikka Niella olisikin joskus ollut omistettu koira, tulevat meille tutut asiat, kuten vaikka hihnassa kävely ja sisäsiisteys, olemaan tytölle uutta ja jännittävää, joihin opetellaan pikku hiljaa. Niella tulee tarvitsemaan aikaa, positiivista kannustamista, hyviä kokemuksia sekä rohkaisua paremman elämän edessä. 

Nappisilmäinen Niella on tällä hetkellä laihassa kunnossa ja saisikin kerryttää itselleen vähän lisää massaa. Kokoarvio Niellasta tavatessa n. 13 kg & 50 cm.  

Päivitykset

13.9.2023

Onnekas Niella varattiin tänään ikiomaan kotiin, jossa häntä jo malttamattomana odotetaan!

1.8.2023

Niella lähettää jälleen terkkuja tarhalta! Nuori tyttö nauttii vapaana piha-alueella tassuttelusta ja tutulta ihmiseltä saamastaan huomiosta. Niella olisi aivan valmis kotimatkalle, mutta vain oma koti puuttuu. Voisikohan se löytyä luotasi? <3

Lisätty uusi video.

19.7.2023

Lämpimiä terveisiä Niellalta! Aktiivimme tapasi hurmaavan tytön vierailtuaan Cosoban tarhalla kuluneella viikolla. Niella vaikutti olevan muiden koirien tapaan kuumissaan ja pysyttelikin hieman viileämmillä alueilla. Aktiivimme kuvaili Niellaa sympaattiseksi, ystävälliseksi sekä avoimen ja tasapainoisen oloiseksi nuoreksi koiraksi. <3

Lisätty muutama uusi kuva.

12.7.2023

Hurmaava nappisilmä Niella tassuttelee adoptio-ohjelmaamme etsimään loppuelämän kotia!

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Niella saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Niella on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Niellan yhteyshenkilönä toimii: Enni Rantala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.