Päivitetty 08.01.2014

Kodin saanut: PEARL (Jewelin pentu)


 

PEARL

* arvoitu syntymäaika 08/2013

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

06.11.2013

Romaniassa tiineenä olevan narttukoiran hylkääminen ympäristön armoille on täysin arkipäivää. Siksi useat pennut syntyvätkin kadulle, usein vaarallisiin oloihin ja ympäristöihin. Tämän pentueen äitikoiran,  todellisen jalokiven eli Jewelin ja sen neljän pennun tarina vaikuttaisi olevan juurikin tällainen.

Eläinsuojelija Roxana Deissima havaitsi lokakuun lopulla tämän pienen perheen harhailemasta kaduilta. Perhe oli asettunut asumaan hyvin vaaralliselle alueelle junanradan varteen, työmaa-alueelle.  Perheeseen kuuluu emä Jewel ja neljä pentua, kaksi narttua ja kaksi urosta. Jewelin ja pentujen onneksi Roxana pystyi järjestämään tälle perheelle paikan omaan mini shelteriinsä ja näin perhe pääsi turvaan ja keräämään voimia ennen kuin matka uuteen kotiin voi alkaa. Etsimme nyt emä Jewelille, sekä kahdelle rohkeimmalle pennulle, eli nartuille Pearlille ja Diamondille rakastavia koteja Suomesta.  Jewelin urospennut ovat vielä liian arkoja etsimään itselleen koteja.

Emä Jewelin löydät sivuiltamme täältä.

Pearl on pentueen vaaleampi narttu. Siskonsa Diamond on hieman tummemman värinen. Ikää näillä molemmilla tytöillä on n. 3,5 kk ja molemmat nartut kasvavat emänsä tapaan keskikokoisiksi koiriksi. Näiden pentujen alkuelämä ei ole ollut mitenkään helppoa tai auvoista, mutta onneksi niillä on ollut emänsä turvanaan tärkeinä ensimmäisinä kuukausina. Kuvagalleriasta löytyy kuvia näiden pentujen alkuelämän ”kotiympäristöstä”, joka varmastikin auttaa ymmärtämään millainen ihme jo itsessään on se, että nämä neljä Jewelin pentua ovat kaikki hengissä ja olosuhteisiin nähden välttävässä fyysisessä kunnossa.

Pearl on pentueen reippain tyyppi. Siinä missä sisko Diamond ei päästä ihan lähelle, tulee Pearl reippaasti namien voimalla haistelemaan ja tervehtimään vieraita. Pearlkin tulee varmasti vaatimaan kotiutumisaikaa ja totuttelua uuteen elämään, mutta tyttö on luonnollisen utelias, kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin.  Pearlkin nujuuttaa veljiään ja siskoaan leikin tiimellyksessä mielellään. Tällainen luonnollisen utelias ja reippaahko pentu tulee reipastumaan entisestään kotioloihin päästyään.

25.11.2013

Pearl on nyt saanut toiset rokotuksensa ja on valmis matkustamaan Suomeen n. 7 viikon kuluttua. Pearl on edelleen reippaampi kuin siskonsa ja tulee jo itsenäisesti hakemaan huomiota ihmiseltä. Pearl tulee myös iloisen tervehtimään ihmisiä aidalle. Pearl on suloinen ja lempeä tyttö. Uuden kodin tulee kuitenkin ottaa huomioon, että näiden pentujen alkutaival on ollut erityisen rankka ja kotioloissa sopeutuminen tulee viemään aikaa ja paneutumista. Molemmille Jewelin pennuille etsitään kotia, jossa on koirakokemusta ennestään.

Pentua harkittaessa tulee  muistaa, että pentuun sitoutuminen on pitkän ajan päätös. Resurssien punnitseminen ja oman tilanteen kartoittaminen näyttelevät tärkeää sijaa Pearlin kodinvalinnassa. Kannattaa myös muistaa, että pennun kohdalla tulee panostaa peruskoulutukseen ja tapojen opettamiseen tiukalla sitoutuneisuudella ja motivaatiolla, jotta pentu voi kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi.

29.12.2013

Lisätty uusia kuvia ja video Pearlista. Videon pääset katsomaan täältä.

08.01.2014

Pearl on saanut oman kodin Saksasta.

Kodin etsinnässä auttoi Johanna

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.