Päivitetty 21.12.2020

Kotia etsivä koira: RIVERA


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

 

Perustiedot ja tausta

12.12.2019

Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Rivera on pelastettu kunnalliselta tarhalta. Rivera on hieman varautunut aktiivien suhteen, mutta namien avulla Rivera huomaa, että ihmiset ovat kivoja. Rivera ottaa selvästi mallia koirakaveristaan ja Rivera saattaisikin hyötyä, jos perheessä olisi jo koira, joka opastaisi Riveraa. Riveralla on todennäköisesti joskus ollut pentuja nisien ulkomuodon perusteella. Kun tarhan muut koirat aloittavat haukun Rivera yhtyy kuoroon, mutta lopettaa nopeasti. Rivera on kiinnostunut tuoksuista ja häntä heiluu koko ajan varovaisesti.

Rivera etsii kotia, jossa on kokemusta aroista koirista ja halua kannustaa Rivera reippaaksi ja onnelliseksi koiraksi.

Rivera on noin 50cm korkea ja painaa 20kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan.

21.12.2020

Rivera oli hyvin lähellä saada matkalipun kotihoitoon. Jos näin olisi käynyt Rivera olisi saapunut Suomeen 12.12.2020 kotihoitajan hoiteisiin ja sitä kautta etsimään ikiomaa kotia. Riveralla todettiin kuitenkin sydänmato ja matka peruuntui. Nyt Sydänten Joulu-keräys kerää varoja myös Riveran hoitoihin, jotta hänellä olisi uusi mahdollisuus löytää oma koti ja päästä lopulta viettämään kotikoiran elämää.

12.12.2019
Rivera asuu yhdessä Caspan kanssa. Molempia jännittää vierailu, Rivera kuitenkin uskaltaa lähestyä maahan heitettyjen namien avulla ja lopulta syödä nameja myös kädestä. Tulee takaapäin haistelemaan kyykyssä olevaa ihmistä, mutta ei anna koskea. Kuulemma käsittely onnistuu kuitenkin hyvin, Ioanan mukaan Rivera on alistuva koira.

29.9.2019

Rivera aloitti Kulkurien adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rivera saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rivera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Riveran yhteyshenkilö on Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.