Päivitetty 12.10.2020

Kodin saanut koira: RIZO


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

 

Perustiedot ja tausta

21.12.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adinan ystävän Cosmina Mitran on löytänyt Rizon pihaltaan palatessaan lomalta. Ehkä entinen omistaja toi Rizon Cosminan pihalle tai ehkä joku pelasti koiran kadulta.

Rizo asuu Cosminan pihalla ulkohäkissä ja on hieman hämillään ihmisistä ja klinikan sisätiloista. Rizo hieman jännittää ihmisiä aluksi, mutta rentoutuu nopeasti ja antaa poistaa takkuja turkistaan. Rizo tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja jakaa tarhalla tilan muutaman narttukoiran kanssa.

Rizo on aktiivinen koira, joka saattaa hieman haukkua innostuessaan.

Rizolla on jaloissa lievä patellaluksaatio, joka todennäköisesti vaatii jossakin vaiheessa leikkaushoitoa. Täällä lisää aiheesta.

Rizolla on musta pörröinen turkki ja töpöhäntä. Kokoa Rizolla on 45cm ja 15kg.

Rizo etsii omaa kotia, jossa koiralle tarjotaan rakkautta, koiramaista elämää ja mielekästä puuhaa. Rizo saattaisi sopia hyvinkin kaveriksi kodissa jo olevalle koiralle.

Päivitykset uusimmasta vanhempaan

12.5.2020

Rizosta johtumattomista syistä varaus peruuntui ja Rizo palasi etsimään ikiomaa rakastavaa kotia

 

9.2.2020
Rizo varattiin omaan kotiin. Onnea Rizo ja koti uusiin seikkailuihin!

21.12.2019

Rizo aloitti oman kosin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rizo saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rizo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rizon yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.