Päivitetty 24.11.2020

Kodin saanut koira: ROSE (Golden Girls)


Syntymäaika: Noin 2010
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 26.1.2020
Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Yhteistyö Carmenin kanssa on kaikkien näiden vuosien ajan ollut sujuvaa ja uudesta, inhimillisemmästä tarhasta on yhdessä keskusteltu jo pitkään. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carmenin uudesta yhdistyksestä, Carpesta, tuli toukokuusta 2016 lähtien yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista ja Kulkurit toteutti Carpe-projektin, jonka tavoitteena oli auttaa Carpen tarhan rakentamisessa. Projekti kesti kolme vuotta ja tuli päätökseen toukokuussa 2019.

Yksi koirista joka asustelee Carpen tarhalla on Rose. Rose on ollut Carpella noin kuukauden verran kämppiksensä, Blanchen kanssa. Rose ja Blanche ovat suunnilleen saman ikäiset rouvat, arvion mukaan noin 9-vuotiaat. Kaksikko ovat asuneet aiemmin myös yhdessä, teollisuusalueella jonkin tehtaan edessä aidatulla alueella vahtikoirina.

Rose on tuttuun tapaan aivan upea ja mutkaton tyyppi, samoin kuten Blanche. Rose tulee tervehtimään meitä ja on kiinnostunut, haistelee tarkkaan. On vähän vähemmän kiinnostunut herkuista kuin Blanche, mutta ottaa niitä kyllä vastaan. Ihana, rauhalline, avoin ja tasapainoinen koira. Myös ulkoisesti upeassa kunnossa, kaunis turkki. Blanche ja Rose ovat ihan loistavia yhdessä ja Veera vitsaileekin, että olisi ihan parasta jos nämä koirat voitaisiin adoptoida “kaksi yhden hinnalla” -periaatteella.

Rose ja Blanche tulevat todella hyvin toimeen keskenään, ei mitään kärhämöitä. Kummatkin saattavat kyllä naapurille välillä vähän äristä ruoasta, yleensä tosin naapurin aloitteesta. Kultainen Rose on elänyt vailla kunnollista huolenpitoa ja koska hän on jo iäkkäämpi rouva, hänellä on iäkkäämmän rouvan hampaat. Rosen olisi hyvä päästä hammastarkastukseen sitten kun pääsee kotiin ja saada hampaansa hoidettua asiantuntijan lausunnon mukaisesti.

Kooltaan Rose on noin 50cm ja painoa rouvalle on kertynyt noin 25kg.

Päivitykset

24.11.2020
Hurmaava Rose pääsi matkustamaan Suomeen 14.11.2020 ja nauttii nyt perheensä kanssa kodin lämmöstä.

16.7.2020
Rosen suloisiin korviin kantautuu tänä iltana ihania uutisia. Hänelle on löytynyt Koti ja hänet varattiin juuri siihen <3 .

26.1.2020
Joulukuussa aktiivimme tapasivat jälleen Rosen Carpen tarhalla. Mummeli on yhtä herttainen kuin ennenkin.

3.8.2019
Heinäkuussa 2019 kolme aktiivia kävivät jälleen Carpella ja tapasivat myös Rosen. Rose on ihan pienen askeleen “jäljessä” häkkikaveriaan Blanchia, ei ole ihan yhtä rohkea, mutta eroa ei ole paljon. Blanche tulee kyllä aktiivien luokse ja syö namit, häntä heiluu koko ajan ylhäällä. Antaa rapsuttaa ja jää rapsutettavaksi. Ystävällinen ja tasapainoinen mummeli. Hampaat ei tällä mummolla näytä pahalta, mutta saattaa silti olla hyvä käyttää sitten kotiutumisen jälkeen kontrollissa jossain kohtaa, kuten kaikkien vanhempien koirien kanssa kannattaa.

30.5.2019
Rose astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan toukokuussa 2019. Rose on tuttavallinen, herttainen rouva. Todella tasapainoisen ja helpohkon oloinen ja vaikka se on ollut Carpella vasta niin vähän aikaa, se ei vaikuta olevan moksiskaan. Rose antaa itsestään iloisen ja uteliaan kuvan ja tämä vaikuttaa myös olevan suhteellisen rauhallinen, eikä häsellä tai pompi turhia.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rose saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rose on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rosen yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.