Kodin saanut koira: ROSE (Golden Girls)

Syntymäaika: Noin 2014-2015
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (Paimio)
Kokoarvio:

Rose on herättänyt paljon mielenkiintoa ja toistaiseksi emme vastaanota lisää kotiehdokkaita Roselle. Kiitos mielenkiinnosta!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 10.1.2022

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Yhteistyö Carmenin kanssa on kaikkien näiden vuosien ajan ollut sujuvaa ja uudesta, inhimillisemmästä tarhasta on yhdessä keskusteltu jo pitkään. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carmenin uudesta yhdistyksestä, Carpesta, tuli toukokuusta 2016 lähtien yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista ja Kulkurit toteutti Carpe-projektin, jonka tavoitteena oli auttaa Carpen tarhan rakentamisessa. Projekti kesti kolme vuotta ja tuli päätökseen toukokuussa 2019.

Rose asui Carpen tarhalla kämppiksensä Blanchen kanssa 2019-2020. Tätä ennen kaksikko oli asunut yhdessä paikallisella teollisuusaluella jonkin tehtaan “vahtikoirina”.

Rose sai oman kodin Suomesta marraskuussa 2020, mutta päätyi etsimään uutta kotia joulukuussa 2021. Lisää Rosen nykyisestä tilanteesta alla päivityksissä.

Kooltaan Rose on noin 50cm/25kg. Rose on steriloitu.

Päivitykset

7.3.2022
Rose siirtyi omaan kotiin 10.2.2022.

3.2.2022
Rose on varattu omaan kotiin. Onnea matkaan kultainen tyttö!

10.1.2022
Rose on ollut nyt kotihoidossa Paimiossa muutaman viikon ajan ja sillä sujuu siellä todella hyvin!

Rose on rauhallinen, utelias ja ihmisen seurassa viihtyvä koira. Sillä ei ole ollut ongelmia rivitalossa hoidossa ollessaan, Rose ei reagoi talon ääniin, vain ovikellon soittoon ja työpäivän aikaiset yksinolot ovat sujuneet ongelmitta.  Vieraat ihmiset ovat Rosesta aluksi jännittäviä, mutta herkuilla Rosesta saa melko nopsaan kaverin. Rose tukeutuu luotettavaan ihmiseen ja hakee turvaa jännittäessään tältä. Kun ihminen on luotettava ja rauhallinen, Rosekin on. Rose ulkoilee sujuvasti, se kulkee hihnassa hyvin, eikä reagoi vastaantuleviin koiriin vaikka toinen koira esimerkiksi haukkuisikin. Rose väistää mielummin. Lähikontaktissa Rose ei ole nyt hoidossa ollessaan toisen koiran kanssa ollut. Rose ei ole tavannut myöskään kissoja ta pieniä lapsia.

Rose antaa käsitellä hyvin itseään ja esimerkiksi kynsienleikkuu sujuu hienosti. Vesi ei ole Rosen lempi-elementti, satessa Rose ei viihdy ja suihkussa käymiseen sitä pitää vielä totutella.  Ulkoilla muuten Rose tykkää, mutta se tuntuu palelevan melko herkästi, joten tulevassa kodissa täytyy varautua siihen että Rose saattaa tarvita pakkaskeleillä takkia ja tossuja. Hoidossa ollessaan Rose on syönyt Hau Hau Championin kana-riisi-nappulaa ja Dagsmarkin kotimaisia koiranruokia (mm. Savo ja Eira).  Rose tykkää mm. kaikista aktivointi- ja älypeleistä ja nenätyöskentelystä ja on muutenkin herkuilla motivoitavissa vaikka mihin.

Uuden vuoden raketit olivat Rosesta pelottavia, ja se reagoi pelkoon tärisemällä ja läähättämällä. Tämä on hyvä huomioida jatkossa.

Roselle etsitään melko rauhallista aikuiskotia ainoana koirana. Koti voi sijaita missä asumismuodossa vain. Tärkeää on, että Rosea osataan ja halutaan lukea uudessa kodissaan, että sitä tuetaan ja sen annetaan edetä itselleen sopivaan tahtiin. Rose on lempeä ja pehmeä koira, joka tarvitsee ennenkaikkea ymmärrystä ja positiivisia kokemuksia. Rose myös osaa hyvin kommunikoida koirien elekielellä, joten olisi suotavaa että tulevalla kodilla olisi jo ennestään ymmärrystä koirien elekielestä. Rose varmasti nauttisi melko tasaisesta elämästä ulkoilun, yhdessäolon ja virikkeistämisen merkeissä.

Lisätty Roselle uusia kuvia ja videoita kotihoidosta.


27.12.2021

Rose palaa vuoden kotona asumisen jälkeen etsimään uutta kotia. Rose on siirtynyt joulun alla kotihoitoon Paimioon ja tulemme päivittämään Rosen kuulumisia sen asetuttua hieman hoitopaikkaansa.

Omassa kodissaan Rose on ollut rauhallinen ja melko omissa oloissaan viihtyvä, mutta hoitopaikassa hakeutunut paljon enemmän hoitajan seuraan. Rosesta luovuttiin koska sillä oli vuoden aikana tullut hieman kärhämää perheen toisen koiran kanssa ja se on resurssi-tilanteessa kerran näykkäissyt omistajaansa, mikä on syönyt perheen luottamusta Rosean kohtaan. Rose on kotona ulkoillut ongelmitta, sillä ei ole eroahdistusta ja se nauttii rapsuttelusta ja on hyvin motivoitavissa herkuilla, etenkin kanalla, lähes mihin vain. Rose on jälkitestattu negatiiviseksi leishmanian ja sydänmadon suhteen ja sillä on rokotukset ajan tasalla. Eläinlääkäri on myös arvioinut Suomessa Rosen oletettua nuoremmaksi, noin 5-6 vuotiaaksi.

 

Vanhat päivitykset ennen Suomeen tuloa

24.11.2020
Hurmaava Rose pääsi matkustamaan Suomeen 14.11.2020 ja nauttii nyt perheensä kanssa kodin lämmöstä.

16.7.2020
Rosen suloisiin korviin kantautuu tänä iltana ihania uutisia. Hänelle on löytynyt Koti ja hänet varattiin juuri siihen <3 .

26.1.2020
Joulukuussa aktiivimme tapasivat jälleen Rosen Carpen tarhalla. Mummeli on yhtä herttainen kuin ennenkin.

3.8.2019
Heinäkuussa 2019 kolme aktiivia kävivät jälleen Carpella ja tapasivat myös Rosen. Rose on ihan pienen askeleen “jäljessä” häkkikaveriaan Blanchia, ei ole ihan yhtä rohkea, mutta eroa ei ole paljon. Blanche tulee kyllä aktiivien luokse ja syö namit, häntä heiluu koko ajan ylhäällä. Antaa rapsuttaa ja jää rapsutettavaksi. Ystävällinen ja tasapainoinen mummeli. Hampaat ei tällä mummolla näytä pahalta, mutta saattaa silti olla hyvä käyttää sitten kotiutumisen jälkeen kontrollissa jossain kohtaa, kuten kaikkien vanhempien koirien kanssa kannattaa.

30.5.2019
Rose astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan toukokuussa 2019. Rose on tuttavallinen, herttainen rouva. Todella tasapainoisen ja helpohkon oloinen ja vaikka se on ollut Carpella vasta niin vähän aikaa, se ei vaikuta olevan moksiskaan. Rose antaa itsestään iloisen ja uteliaan kuvan ja tämä vaikuttaa myös olevan suhteellisen rauhallinen, eikä häsellä tai pompi turhia.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä muutosten myötä alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Rose on saapunut Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rose on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rosen yhteyshenkilö on Salla Honkapää (adoptioasioissa ensiyhteydenotto vain sähköpostitse)

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: