Päivitetty 07.06.2023

Kotia etsivä koira: SAAGA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.3.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu.

Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Saagan menneisyydestä tiedetään sen verran että ennen Happy Dogs Morenin tarhalle pääsemistään se on elänyt kunnallisella tarhalla, jonne sen omistaja on sen hylännyt. Kaksi viimeistä vuotta Saaga on asunut Happy Dogs Morenin tarhalla.

Kulkurien toimijat tapaavat Saagan helmikuisella Romanian matkallaan ja Saaga valikoituu avoimen ja tasapainoisen luonteensa vuoksi adoptio-ohjelmaan. Vaikka vieraat ihmiset käyvät tarhalla harvoin ja ovatkin siksi useista koirista jännittäviä, ei Saaga lukeudu heihin. Ainoastaan kamera on Saagasta vähän erikoinen juttu, mutta ihmiset ja etenkin herkut ovat huippuihania asioita Saagan mielestä. Saaga on innoissaan ja tarjoaa herkkujen eteen mitä vain temppuja kuten istumista, mutta ehkä ikä tekee sen ettei Saaga enää aivan ylikierroksille tilanteessa heittäydy. Saaga nauttii ihmisten seurasta ja antaa käsitellä itseään hyvin. Saaga asuu tällä hetkellä häkissään yksin, mutta tulee toimeen viereisten häkkien koirien kanssa hyvin.

Saaga etsii sitounutta ja motivoitunutta kotia, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan aktiivista, koiramaista elämää sopivassa suhteessa seniorille sopivan loikoilun ja hemmottelun kanssa. Saaga voisi sopia monenlaiseen perheeseen, mutta kodissa tulisi olla hieman koirakokemusta ennestään. Saagalle etsitään kotia jostain muualta kuin kaupungin hälinästä ja aivan pienten lasten perheeseen Saaga ei välttämättä sovellu innokkaan olemuksensa ja isohkon kokonsa vuoksi.

Saaga on noin 8-vuotias steriloitu narttu. Kooltaan Saaga on noin 55 cm ja 35 kiloa.

 

Päivitykset

23.3.2023
Saaga aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Saaga saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Saaga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.