Päivitetty 21.01.2019

Kodin saanut koira: SACHU (nyk. Siri)


Syntymäaika: 5/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru / One Rescue Association)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

30.11.2018
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Sachu on tuotu emonsa Sameran kanssa Cosobaan, One Rescue Association tarhalle, Luizan tarhalla olleen tilanpuutteen vuoksi. Tämä tarha on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Sachu tavataan sisällä klinikan tiloissa. Sachu on alkuun käsittelypöydällä ja tämä jännittää pientä kovasti. Sachu ei vastustele käsittelyä lainkaan, mutta se on tosi jäässä ja surkean näköisenä. Tilanne oli niin jännä ettei namitkaan maistuneet. Kun Sachu pääsee pöydältä lattialle, muuttuu olemus heti reippaammaksi ja se lähtee tutkimaan paikkoja uteliaana. Lattialla namit maistuu ja se lähestyy ihmisiä, mutta hieman varovaisesti. Sachu tulee toimeen kissojen ja koirien kanssa ongelmitta. Työnteijät kertovat, että ulkotiloissa, missä normaalisti siis on, se on riehakas ja vilkas pentunen. Tämä pentu on herttainen ja nöyrä. Turkki tytöllä on vähän karkeampi.  Sachun ei tavatessa kuultu haukkuvan.

Sachu on tällä hetkellä kooltaan 35-40cm korkea ja se painaa noin 12kg.

 

Päivitykset

19.1.2019
Suloinen Sachu saapui tänään Suomeen ja omaan kotiinsa. Onnea Sachu ja perhe.

7.12.2018
Sachu on varattu oman kotiin.

30.11.2018
Sachu aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Sachu tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Sachu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sachu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.