Kodin saanut koira: SERAPHISA

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Seraphisa tavattiin tarhalla syyskuussa 2022. Se oli silloin ollut siellä noin 3-4 kuukautta. Seraphisa on tullut Cosoban tarhalle toiselta yksityiseltä tarhalta. Tarhan pitäjä joutui luopumaan koiristaan, koska hänellä oli ongelmia lakiasioiden kanssa.

Kaunis Seraphisa vaikuttaa reippaalta, rohkealta ja ihmisrakkaalta tyypiltä. Se nauttii aktiivien rapsutuksista ja oikein kellahtaa maahan rapsuteltavaksi. Namit maistuu myös suoraan kädestä syötynä. Adinan mukaan Seraphisa puolustaa ruokaansa jonkun verran muilta, mutta namien syöttelyn lomassa sitä ei huomaa. Seraphisan tavanneet aktiivit kuvailevat sitä ihanaksi ja sympaattiseksi tapaukseksi. Seraphisa selvästi nauttii saamastaan huomiosta ja seurailee aktiiveja päivän mittaan iloisena ja tykkää kovasti, kun sille jutellaan.

Tämä kultainen muori on aivan valmis muuttamaan omaan kotiin. Se tulee kuitenkin tarvitsemaan lempeää koiralähtöistä opastusta uuteen elämään. Monet kotikoiralle tutut asiat saattavat olla sille vieraita. Seraphisa sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, missä sille riittää rapsuttavia käsiä.

Seraphisa on kooltaan noin 47 cm ja 19 kg. Sen turkki on kauniin vaalea ja siinä on ruskeita pilkkuja. Kuvista huomaakin, että sen toisessa korvassa on vanha trauma.

Päivitykset

16.12.2023

Onnekas Seraphisa on viimein matkustanut omaan kotiinsa viettämään ansaitsemiaan eläkepäiviä! Onnea Seraphisa ja perhe!

5.11.2023

Onnekas Seraphisa varattiin tänään ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen.

15.3.2023
Tavattaessa Seraphisa oli tarhan sisäpihalla isommassa koira porukassa. Se venytteli ja heräsi aamu uniltaan, heilutteli iloisen oloisena häntää aidan toiselta puolelta saapuville vieraille. Vierailun aikana Seraphisa makoilee rauhakseen maassa ja ottaa aurinkoa, mummo ei siis turhia hötkyile. Käy kuitenkin moikkaamassa tarhalla vierailevat aktiivit, mutta jää mieluummin omiin oloihinsa nauttimaan päivästä. Seraphisa tykkäisi varmasti omasta kodista, jossa saisi viettää eläkepäiviä kaikessa rauhassa omien ihmisten kanssa. Lisätty kuvia ja video.

2.12.2022
Kaunis Seraphisa aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Seraphisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seraphisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Seraphisan yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: