Päivitetty 23.11.2023

Varattu koira: SEVERUS


Syntymäaika: noin 2017-2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.10.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana pelastaa usein koiria pahamaineisilta tappotarhoilta tarjotakseen niille mahdollisuuden elämään ja kodin löytämiseen. Severuksen Ioana pelasti Mogosoaian tappotarhalta huhtikuussa 2023. Aktiiviemme tavatessa Severuksen, oli se ehtinyt asumaan Cosoban tarhalla vasta kuukauden verran.

Aktiiviemme tavatessa Severuksen ensi kertaa, tulee se heti heidän luokseen, saaden pienen ilopyrähdyksen, mutta vakavoituen sen jälkeen. Severus antaa heti kosketella ja silittää itseään, vaikka uusien ihmisten tapaaminen onkin sille hieman jännittävää. Severus käyttää taitavasti rauhoittavia signaaleja ihmisten kanssa maiskuttamalla suutaan ja kääntämällä päätään poispäin ihmisistä, tarjoten takapäätään rapsuteltavaksi. Myös namit kelpaavat herralle, mutta se tuntuu hakeutuvan kuitenkin ihmisten luokse enemmän läheisyyden vuoksi, ja tuntuu nauttivan kovasti hellittelystä ja silityksistä.

Severus on asunut Mogosoaian tarhalla isommassa koiraporukassa ja tullut hyvin toimeen muiden kanssa. Nyt Severus asuu Cosoban tarhalla kuljetuseristykseen tarkoitetussa pienessä huoneessa toisen uroksen kanssa. Severus vaikuttaa olevan joskus omistettu koira, joka on sittemmin hylätty, sillä se suhtautuu ihmisiin hyvin positiivisesti ja luottavaisesti, ja tuntuu nauttivan kovasti ihmisten huomiosta. Kun aktiivimme alkavat tehdä lähtöä Severuksen luota, muuttuu se levottomaksi, kuin ei haluaisi ihmisten lähtevän. Severus jää itkemään perään, kun aktiivimme lähtevät pois. 💔 Severuksen soisi pääsevän tarhalta mahdollisimman pian omaan kotiin!

Severus saattaisi sopia monenkinlaiseen kotiin ja ympäristöön, sillä se vaikuttaa olevan avoin ja tasapainoinen koira. Ihmiset ovat sille selvästi ykkösjuttu ja sille voisikin sopia parhaiten sellainen koti, jossa ei tarvitsisi viettää pitkiä työpäiviä yksin.

Ikää Severuksella on arviolta 5-6 vuotta. Se on suunnilleen 55cm korkea ja painaa arviolta parikymmentä kiloa. Severus on hoikassa kunnossa ja kaipaisi lisää massaa.

Päivitykset
23.11.2023
Severus varattiin tänään ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3
29.10.2023
Severus tavattiin lokakuussa tarhalla, kun aktiivimme kävivät siellä vierailemassa. Severus oli kovin ilahtunut vieraista ja nousi ihmisiä vasten nätisti seisomaan. Ihmisten ollessa kyykyssä se painautui vasten ja laittoi pään kainaloon. Severusta sai harjata, nostaa ja käsitellä miten vain, ja se käyttäytyy hyvin maltillisesti, vaikka onkin innoissaan.
Severus on osoittautunut varsinaiseksi trapetsitaiteilijaksi ja se osaa hyppiä todella korkealle. Aktiivimme todistivat näkyä, kun Severus hyppäsi leikiten metrin korkeuteen metallihäkin päälle seisomaan. Severus myös hyppää helposti parin metrin aitojen yli, joten sitä täytyy myös tarhan pihalla ulkoiluttaa hihnassa.
Missä olisi tämän ihanan pojan koti? <3 Uusia kuvia ja videoita lisätty.
9.7.2023
Suloinen Severus aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Severus saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Severus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Severuksen yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.