Kodin saanut koira: SLEEPY BOY (Enedinan pennut) (nyk. Boris)(Suomessa)

Syntymäaika: 25.12.2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Lahti)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.4.2023

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Sleepy Boy päätyi kuluneena talvena emonsa Enedinan ja kolmen sisaruksena, JasoninKarinin ja Rompun kanssa Luizan luokse. Enedina-emo oli elänyt kadulla jo useamman vuoden ja siellä Enedinaa ruokki aina eräs paikallinen perhe, joka ei kuitenkaan pystynyt ottamaan Enedinaa asumaan heidän luokseen. Enedinalle kävi, kuten niin monelle kodittomalle nartulle Romaniassa käy: se synnytti neljän pienen pennun pentueen.

Pentujen kanssa Enedina eli betoniputkessa ja sen lähiympäristössä. Emo oli pentujaan kohtaan kovin puolustava ja varoitteli ohikulkevia ihmisiä mm. hampaita näyttämällä. Ihmiset soittivat rankkurin paikalle pyydystämään koirat, mutta Enedina onnistui piiloutumaan pentujensa kanssa putkeen ja onnekseen välttämään kunnalliselle tarhalle joutumisen. Tapahtuman jälkeen Enedinaa ruokkinut perhe soitti Luizan apuun ja Luiza saikin kiinni koko perheen ja otti heidät luokseen turvaan.

Luizan luona Sleepy Boy sisaruksineen olivat reippaita, iloisia ja meneviä pentuja, jotka ottavat elämän uudet jutut vastaan uteliaasti. Kaikki pennut tulivat hyvin toimeen koiraporukassa. Sleepy Boy ja veli Romppu ovat kuin toistensa kopiot, mutta Rompulla on tassussa valkoinen täplä, mitä Sleepy Boylla ei ole. Kaikki Enedinan pennut ovat luonteeltaan hyvin energisiä ja aktiivisia koiria ja tulevat tulevassa kodissaan varmasti tarvitsemaan runsaasti liikuntaa, aktivointia ja tekemistä. Tylsää hetkeä ei näiden pentujen kanssa takuulla tule ja tulevan kodin onkin hyvä valmistautua pitkin hermoin ja hyvällä huumorintajulla tulevaan koira-arkeen.

Sleepy Boy, uudelta nimeltään Boris matkusti omaan kotiinsa Suomeen maaliskuussa 2022, mutta palaa nyt itsestään johtumattomista syistä kotia etsiväksi koiraksi. Boris kotiutui Suomeen varsin mallikkaasti. Tottumattoman ja nuoren koiran tavoin uusiin asioihin tutustuminen oli Boriksesta hiukan jännittävää, mutta rauhallisella tutustuttamisella saadaan ihmeitä aikaan.

Boriksesta on kuoriutunut hieno kotikoira. Edellinen perhe kertoo, että Boris on nopea oppimaan ja se rakastaa omaa perhettään syvästi. Se on kaikkiruokainen, pitää läheisyydestä ja oman perheen kanssa puuhailusta. Yksinolot sujuvat hienosti eikä se ole kova haukkumaan, vaikka kerrostalon rappukäytävästä välillä kantautuu ääniä. Boris osaa jo monia temppuja kuten istua, maahan, antaa tassua, mennä kyljelle, koskea kuonolla kättä, kumartaa ja hypätä esteen yli. Aikamoinen temppukoira kerrassaan!

Boris harjoittelee vielä hihnakäytöstä, sillä vastaantulevat koirat jännittävät sitä. Innokkaana koirana Boris kiihtyy herkästi ja sillä on vaikeuksia rauhoittua koiraohitusten jälkeen. Motivoituneena oppilaana Boris oppii varmasti koiraohituksiin uuden käytöksen, kunhan se saa ensin tasattua stressiään ja ohituksia lähdetään suunnitelmallisesti harjoittelemaan. Vaikka Boriksen nykyisessä perheessä ei ole muita koiria, se on tavannut lajitovereitaan, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen.

Boris kävi kattavissa terveystutkimuksissa, jossa siltä otettiin verikokeet sekä luustokuvat. Tutkimuksissa ei havaittu mitään poikkeavaa ja Boris onkin varsin terve kaveri! Vastuullisena yhdistyksenä Kulkurit velvoittaa kauttamme adoptoitavat koirat uudelleentestattavaksi pitkään itävien tautien varalta kuusi kuukautta kotiutumisesta. Kontrollitesteissä Boris todettiin sydänmatopositiiviseksi. Boris saa nyt hoitoa sydänmatoon eikä siitä jää mitään jälkiä hoidon päätyttyä.

Boris etsii uutta kotia, jossa ollaan sitouduttu nuoren koiran kouluttamiseen. Boris on nuori koira, joka tarvitsee vielä tukea asioiden opetteluun. Tulevan perheen tulee sitoutua Boriksen tukemiseen uusissa tilanteissa positiivisin metodein. Boris on aktiivinen, mutta tykkää myös makoilla sohvalla perheen kanssa. Esimerkiksi vaikka sydänmato hoidon takia Boris ei ole saanut liikkua, ei se ole hyppinyt seinille vaan nauttinut omasta turvapaikastaan sohvalla. Motivoituneena koirana Boris nauttisi varmasti jonkinlaisesta harrastamisesta ja puuhailusta. Aktiivisen koiran kanssa onkin hyvä panostaa aivotyöskentelyyn ja tekemiseen, jottei koira tylsistyessään keksi omia jekkuja kotona. Boriksen koti voisi olla rivitalo tai omakotitalo, aivan vilkkaimman kaupungin keskustaan Borista ei luovuteta, sillä vilkas ympäristö kiihdyttää ja jännittää Borista, minkä jälkeen rauhoittuminen vie aikaa. Boris varmasti tykkäisi myös, jos tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri odottelemassa, joka voisi olla tukena elämän jännittävissä asioissa.

Boris on sirorakenteinen ja kooltaan noin. 45cm ja 16kg.

Päivitykset:

8.9.2023

Boris on muuttanut omaan kotiinsa. Onnea uusiin seikkailuihin!

30.4.2023
Ilo uutisia! Vihdoin ihana Boris on varattu omaan kotiin, minne se pääsee siirtymään pian. Onnea Boris ja Boriksen perhe.

3.4.2023
Ihana Boris etsiskelee edelleen sitä omaa kotiaan. Boriksen kotihoitajalta saatiin kuulumisia kotihoidosta. Boriksen kanssa ollaan harjoiteltu kotihoidossa vieraisiin tutustumista rauhallisesti ja kontrolloidusti. Boris ottaa vieraat hyvin vastaan, kunhan luetaan Borista tilanteessa ja edetään rauhallisesti. Jos vieraat liikkuvat talossa pistetään Boris koira portin taakse, tämä takaa molempien turvallisuuden ja sen, että Boris ei joudu liian vaikeaan tilanteeseen.

Boriksen kanssa haasteena on ollut toiset koirat ulkona ja Boris reagoikin kotihoidossa toisiin koiriin ulkona, vahvasti haukkumalla. Kotihoitaja kuitenkin kertoi, että oli tullut läpimurto hetki, kun Boris ei ollutkaan reagoinut kauempaa näkyviin koiriin. Tulevan kodin tulee työstää Boriksen remmikäytöstä ja vieraisiin ihmisiin tutustumista positiivisin koulutusmetodein ja koiran ehdoilla.

Boris on myös päässyt kotihoito perheen kanssa mökkireissulle, missä kaikki oli mennyt erittäin hyvin. Boris oli saanut liikkua pitkässä liinassa vapaammin ja olikin nauttinut luonnosta täysin rinnoin. Boris on omien ihmisten kanssa ja omassa kodissaan ihanan avoin, iloinen ja riehakas tyyppi. Missä on tämän ihanuuden oma koti?

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

20.3.2023
Boriksen ihana kotihoitaja lähetti terveisiä ja saatiinkin aivan super ihanat kuulumiset:

“Boris lähettää terveisiä kotihoitopaikasta, missä se on ollut nyt kolme viikkoa. Boris rakastaa syvästi omaa perhettään, joten tutusta kodista lähteminen ja luottoihmisten katoaminen olikin sille melkoinen järkytys! Ensimmäiset viikot hoitopaikassa onkin keskitytty lähinnä stressin laskemiseen ja toisiimme tutustumiseen. Ensimmäinen viikko oli hyvin jännittävä, mutta Boris alkoi luottaa meihin muutamissa päivissä. Luottamuksen saatua Borista onkin saanut lähestyä ja käsitellä aika muitta mutkitta! Rapsutuksia ja läheisyyttä Boris rakastaakin yli kaiken, ja se tuntuu olevan aika kiva yhdistelmä sohvaperunaa ja aktiivista nuorukaista. Päiväunet selällään maaten ihmisen kainalossa taitaa tällä hetkellä olla parasta mitä Boris tietää! Se vaikuttaa hirveän sympaattiselta, iloiselta ja leikkisältäkin koiralta. Boris vaikuttaa ainakin toistaiseksi ehkä vähän rauhallisemmalta tapaukselta kuin aivan koheltajalta.

Boris on joissain asioissa epävarman ja hieman kokemattoman oloinen poika. Edellisen kodin mukaan sen isoimpia haasteita ovat remmirähjäys ja vieraiden ihmisten arastelu. Boris rähjää muille koirille hihnassa, mutta edellisen kodin mukaan se on tullut tutustumisen jälkeen toimeen niin urosten kuin narttujen kanssa. Ulkoillessa se on helposti edelleen varuillaan ja tuntuu jännittävän erityisesti muita koiria, liikenteeseen tai ihmisiin se ei ole juurikaan reagoinut satunnaista tuijottelua ja ihmettelyä lukuunottamatta. Se on kuitenkin lähtenyt mielellään ulos heti ensimmäisestä päivästä lähtien ja rohkaistuu ulkoilun suhteen joka päivä lisää. Toistaiseksi ollaan vielä pysytelty enimmäkseen lähipoluilla paria metsälenkkiä lukuunottamatta.

Vieraita kotihoitopaikassa on käynyt nyt pari kertaa, ja Borikselta tapaamiset on sujuneet upeasti! Vieraat eivät ole juurikaan noteerannut Borista, ja vieraiden ihmisten läsnäolo ei varsinaisesti tunnu jännittävän sitä, ainoastaan liikkuminen sisätiloissa on epäilyttävää, ja tällöin Boris on ollut koiraportin takana luuta pureskellen. Liikuskelukaan ei kuitenkaan ole aiheuttanut katseella seuraamista kummempaa reaktiota. Boris on makoillut oma-aloitteisesti sohvalla vieraan vieressä ja heilautellut tälle vähän häntääkin. Vieraiden kohtaamista täytyy harjoitella jatkossa lisää ja Boriksen pitää saada paljon positiivisia kokemuksia, mutta ainakin alku vaikuttaa hyvin lupaavalta!

Erityistaitona Boriksella tuntuu olevan ihan mieletön oppimiskyky! Se oppii uusia temppuja ja taitoja ihan supernopeasti. Ei-toivotun käytöksen on keskeyttänyt ihan hellästi lausuttu “ei” tai käsimerkki ja Boris tuntuu ymmärtävän melkeinpä kerrasta mitä siltä toivotaan tai ei toivota. Monta kotikoiran taitoa sillä jo onkin: Boris on täysin sisäsiisti, yksinolo työpäivien ajan sujuu ongelmitta, ja se istuu odottamaan varusteiden pukemista tai lupaa kulkea ovesta. Lisäksi tuttuja käskyjä on mm. maahan, tassu, high five, paikka, ympäri, kylkimakuu molemmin puolin, käsikosketus ja luoksetulo. Treenihetket on Boriksesta ihan parasta, se ei meinaa pysyä karvahousuissaan kun tajuaa että nyt puuhastellaan ihmisen kanssa jotain! Boris vaikuttaa todella miellyttämisenhaluiselta ja kuuliaiselta pojalta. Sen ihan huikean koulutettavuuden ansiosta Boriksessa on ihan valtava potentiaali vaikka mihin, kunhan se saa vielä lisää itsevarmuutta ja sen epävarmuuksia työstetään omassa kodissa.Boris toivoisi varmasti tulevalta omistajaltaan paljon rakkautta, rapsutuksia, lempeyttä ja kärsivällisyyttä.”

Missä on Boriksen oma rakastava koti?20
6.3.2023

Boris on nyt ollut viikon kotihoidossa ja voi, että kun tämä tyyppi on reipastunut silmissä. Ekojen päivien kosketusta välttelevä, pelokas pieni pallero on muuttunut rapsutuksia vaativaksi, pelleileväksi tyypiksi. Boris on kotihoidossa omakotitalossa rauhallisella alueella ja tämä tekee Borikselle selvästi hyvää, kun ulkona ei tarvitse jännittää mitä tulee vastaan.

Boris hyväksyi kotihoito paikan nais puolisen henkilön muutamassa päivässä ja tämän jälkeen saikin rapsuttaa miten vain. Mutta perheen miespuolinen henkilö oli Borikselle hieman jännempi. Sohvalla Boris meni hakemaan mieheltä rapsutuksia, mutta kun mies käveli tai liikkui oli tämä Borikselle jännää. Jännitys ilmeni rähinällä ja perheen mies ei saanut Borikselle hihnoja kiinni niin, että he olisivat päässeet ulos yhdessä. Mutta jo viikon jälkeen tämä mies onkin todettu kivaksi ja heidän välinen suhde on parantunut huimaa vauhtia! Nyt miehelle ei rähistä, eikä hihnojen laittoa väistytä. Kotihoitaja myös kertoo, että Boris on täysin sisäsiisti, osaa olla yksin ja RAKASTAA läheisyyttä! Boris viihtyisi rauhallisella alueella ja varmasti hyötyisi myös koira kaverista. Missä on Boriksen koti?

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

24.2.2023
Ihana Boris pääsee siirtymään viikonlopun aikana kotihoitoon. Boris siirtyy rauhallisean omakotitaloon, rauhalliselle alueelle. Katsotaan millainen kaveri sieltä kuoriutuu. Boris etsii edelleen sitä omaa kotiaan missä olisi tukena koirakaveri ja sijaitsisi rauhallisella alueella.

5.2.2023
Kaksi Kulkureiden aktiivia kävi tapaamassa Borista. Boris on aivan mahdottoman söpö ja hellyyttävä tapaus. Vieraat olivat kuitenkin tälle tyypille aika jännittäviä ja niitä piti vähän tuijotella kauempaa ja rauhassa arvioida onko nämä nyt ihan hirviöitä. Vieraat oli kuitenkin namiautomaatteja niin Boris uskaltautui tulemaan lähemmäs ja kumma juttu kun niitä nameja vaan putoili maahan. Boris tavattiin ulkona ja siitä mentiin sisälle.

Sisällä Boris kävi hakemassa nameja vieraiden kädestä. Boris on selvästi kiinnostunut vieraista, mutta vieraat epäilyttävät sitä. Namien perässä Boris menee helposti liian lähelle vierasta, näissä tilanteissa on tärkeää, että tuleva perhe ohjaa Boriksen turvallisen välimatkan päähän jännittävästä tilanteesta. Aina välillä Boris kävi hakemassa tukea omilta ihmisiltä ja sitten käytiin taas katsomassa löytyisikö nameja. Kun nami tarjoilu hetkeksi päättyi tuli Borikselta muutama vaativa tuhahdus, pitäähän niitä herkkuja saada. Boris kuitenkin rentoutui pikkuhiljaa. Boriksen turvapaikka on selvästi sohva, vieraat istuivat hänen paikallaan ja tämän takia vieraat siirtyivät lattialle antaen Borikselle tilaa. Kun vihdoin oma turvapaikka vapautui Boris kiipesi sohvalle ja rentoutui omalle paikalleen.

Boris tulee tarvitsemaan omilta ihmisiltään ymmärrystä herkän koiran kouluttamisesta ja malttia. Boris on ihan super fiksu ja haluaa mielellään puuhailla ihmisen kanssa, mutta tarvitsee vielä joissakin kotikoiran elämän saloissa tukea. Boriksesta saa joku aivan ihanan kaverin. Missä on tämän söpöliinin tuleva koti?

9.1.2023
Sleepy Boy, nykyinen Boris päätyy etsimään uutta kotia Kulkureiden adoptio ohjelmassa. Boriksen esittelyteksti on päivitetty ja sieltä löytyy kaikki nykyiset tiedot tästä kulta kimpaleesta.

19.3.2022

Sleepy Boyn elämä muuttui odottamattomasti, kun se matkasi Suomeen veljensä Rompun valepuvussa. Onnekas Sleepy Boy hurmasi perheen heti ensitapaamisella ja saikin aloittaa kotikoiran elämän uudessa kodissa. Onnea Sleepy Boy, nykyisin Boris!

5.11.2021
Kulkureiden Iris kävi moikaamassa Sleepy Boyta sisaruksineen lokakuun lopussa. Hurmaava Sleepy boy on pentueen pienikokoisin, nyt ehkä n. 15-18kg ja 50cm. Luizan mukaan Sleepy on porukan ujoin, mutta tällä vierailulla tätä ei havaittu. Sleepy otti mielellään rapsutukset vastaan, kun tilanne alkoi jännittämään Sleepy haki hienosti turvaa veljistään. Hänelle ehkä olisi eduksi jos tulevassa kodissa olisi tasapainoinen koirakaveri tukemassa elämänmuutosta. Sleepy on asteen rauhallisempi kuin veljensä, enemmän sovitteleva luonne kuin päällepäsmäri. Pojat haukkuvat jonkun verran ja ne jotka ei hauku itsekseen juurikaan yltyvät kyllä mukaan haukkukuoroon. Osittain haukkumisen voi tulkita myös huomionhakuiseksi. Kaikki pojat pentueesta leikkivät keskenään ja nukkuvat myös vierekkäin, joskus tunteet kuumenevat ja turhautuminen sekä tylsyys ottaa vallan, silloin etenenkin Sleepy ja Romeo nahistelevat keskenään. Pääasiassa tappelut on murinaa ja ärinää, mutta välillä pojat ottavat ihan kunnolla yhteen. Poikia pitää valvoa jonkin verran, eikä niille voi antaa esimerkiksi mitään pitkäkestoisempaa syötävää, koska muuten tulee riitaa. Pojat osaavat myös rauhoittua hienosti ja esimerkiksi käyvät nukkumaan, kun aktiivit istuvat pihalla pöydän ääreen.

6.7.2021
Enedinan pennut ovat kasvaneet silmissä tarhalla ollessaan! Saimme helteisestä Romaniasta videoterveiset pennuilta. Kellään pennuista ei ole vielä omaa kotia, löytyisikö Sinun luotasi paikka pennunviikarille?

25.5.2021
Sleepy Boy aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Sleepy Boy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sleepy Boy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sleepy Boyn yhteyshenkilönä toimii Jaate Serlippens

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: