Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: TIBY (Team-Blue) (Nyk. Luka)


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

25.06.2015
Kevät on Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Tibyn emo pääsi varattoman perheen hoivaan eikä heillä ollut varaa steriloida koiraa. Niin maailmaan syntyi yhdeksän koiranpentua, joilla ei kenelläkään ollut kotia odottamassa. Emo pentuineen pääsi Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Luiza Mandrun hoiviin. Sen myötä pennut saivat turvallisen kasvualustan ja nyt, kun niiden rokotusohjelma alkaa olemaan loppusuoralla, ne pääsevät Kulkurien adoptio- ohjelmaan. Rory veli varattiin jo omaan kotiin Suomeen ja pikkuhiljaa muutkin pennut ilmestyvät sivuille ja ovat valmiita löytämään sen ikioman perheensä.

Tiby on iloinen, sosiaalinen ja ihmisrakas pentukoira joka tulee hienosti toimeen muiden koirien ja kissojenkin kanssa. Tiby myös rakastaa osallistua kaikkeen toimintaan ja heittäytyy mielellään mukaan leikkeihin täysin sydämin.

On arvioitu, että Tiby olisi aikuisena kooltaan noin 40-50 cm ja 15-20 kg.

01.09.2015
Team Bluen viimeinen kotia etsivä jäsen, Tiby, odottaa edelleen kotiaan Romaniassa eläinsuojelija Luiza Mandrun luona. Tiby on kasvanut parissa kuukaudessa paljon ja kuvissa näkyykin jo upea nuori uroskoira. Tibyn sisaret ja veljet ovat jo saaneet omat kodit Suomesta.

Tiby on melkoisen ehtiväinen kaveri ja onkin ehtinyt jo saamaan haavan niskaansa leikkien lomassa. Haaveri hoidettiin asianmukaisesti tikkaamalla ja antibiootein ja se on parantunut jo kokonaan. Tiby on edelleen reipas ja rempseä nuori koira, jolla vauhtia riittää. Iloisuus ja sosiaalisuuskin ovat edelleen tallella. Tibylle etsitään omaa kotia, jossa osataan antaa pennulle hyvä kasvatus sekä ymmärretään aktivoinnin tärkeys.

8.10.2015
Luiza kertoo Tibyn kasvaneen iloisesta pikkupennusta iloiseksi suuremmaksi pennuksi. Hän kuvailee Tibyä hiljaiseksi, ystävälliseksi, lempeäksi ja leikkisäksi pennuksi. Lainaten Luizan sanoja “He is a treasure”.

Löytäisikö Tiby vihdoinkin kodin täältä Suomesta, kuten kaikki muut veljet ja sisko jo ovat tehneet?

28.11.2015
Yhdistyksemme edustajat kävivät marraskuussa jälleen Romaniassa ja tällä reissulla he kävivät myös Luizan luona vierailulla. He tapasivat Tibynkin tuolloin ja he kuvailivat tätä nuorta poikaa mm. näin; “Aivan ihana”, “Rakastava”, “Haluaa olla lähellä”, “Pussaa”, “Pentumaisen kohlo”.

Nyt tämä Team Bluen viimeinen jäsen on vihdoinkin pääsemässä samalla matkalle kun sisarukset jo aiemmin ovat tehneet. Tiby on varattu omaan kotiin <3 !!!

15.1.2016
Ja niin myös Team Bluen viimeinen sisarus on saapunut Suomeen ja omaan kotiinsa. Tibyn nimi vaihtui Lukaksi ja ensimmäinen yhteinen päivä sai Lukan silmät pyöreäiksi, kotona sai ihan ihka oman luun järsittäväksi 😀 . Nauti elämästä Luka!

———————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7- 9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Tiby tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Tiby saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tibyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.