Päivitetty 09.12.2022

Kotia etsivä koira: TUHTO


Syntymäaika: n. 9/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

8.12.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Tuhto on päätynyt Adinalle jo pentuna – aiemmin se on asunut tarhan pihan laumassa, mutta nyt siirretty häkkiin asumaan. Häkkikokoonpano ei tosin ole paras mahdollinen, sillä Hosuli ja Sosuli ovat Adinan kertoman mukaan melkoisen “bossy women”, eivät siis ehkä parasta seuraa herkemmälle Tuhto-pojalle. Tässä häkkikokoonpanossa Tuhto jääkin hieman jalkoihin.

Aktiivimme tapasivat Tuhton syyskuun alussa, jolloin tilanne jännitti Tuhtoa kovin ja se hakeutuikin enemmän tutun Adinan luokse. Adinan kainalosta Tuhto seuraili tilannetta hieman täristen ja maisteli herkkuja, jos Adina niitä tarjosi, mutta vierailta ihmisiltä ei niitä tullut hakemaan. Adina kertoi, että Tuhton käytös oli selkeästi varautuneempaa uusien ihmisten kanssa kuin normaalisti.

Tuhto etsii kotia, jossa ihmisillä olisi jaksamista ja resursseja kärsivällisesti rohkaista sitä kohti tasapainoista kotikoiran elämää. Herkkyytensä vuoksi Tuhtoa ei sijoiteta perheeseen jossa on pieniä lapsia. Tuhto voisi hyötyä koirakaverista kotona, kunhan koirakaveri on luonteeltaan pehmeän oloinen eikä siis “bossy”, kuten Hosuli ja Sosuli. Perheen tulee sitoutua käyttämään positiivisia ja koiralähtöisiä koulutusmetodeita Tuhton kouluttamiseen.

Tuhto on varsin kompaktikokoinen koira; se on noin 40cm korkea ja painaa noin 12 kiloa.

Päivitykset

8.12.2022

Tuhto tassuttelee Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia – ehkäpä tuleva vuosi sellaisen voisi tuoda tullessaan?

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tuhto saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuhto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tuhton yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.