Päivitetty 28.01.2023

Varattu koira: WILHELMINA


Syntymäaika: n. 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

24.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Wilhelminalla sekä seitsemällä muulla koiralla oli aiemmin oma koti ja omistaja, mutta valitettavasti niiden omistaja menehtyi huhtikuussa. Omistajan tytär asuu Yhdysvalloissa ja pyysi apua Adinalta ja kuljetti tarhalle kahdeksan koiraa, joiden ylläpidosta tytär maksaa Adinalle pikkusumman. Adina kuitenkin arvioi, että tytär ei tule jatkamaan ylläpidon avustusta enää pitkään.

Wilhelmina asuu neljän muun koiran kanssa Cosoban tarhalla, erillisellä pienellä sisäpihalla. Koirat tulevat hyvin toimeen toistensa kanssa. Wilhelmina on ystävällinen, rauhallinen ja sopuisa muiden koirien kanssa. Adinan mukaan Wilhelmina haukkui joskus aiemmin uusien ihmisten kanssa, mutta tämä käytös on nyt vähentynyt. Tarhalla vierailleille aktiiveillemme Wilhelmina ei haukkunut, eikä kuulemma ole muutenkaan kovin äänekäs. Voi olla, että Wilhelminan haukku on alussa ollut stressikäytöstä, joka on sittemmin helpottanut.

Suloinen Wilhelmina on todella ihmisrakas. Se kiipeää syliin hakemaan hellyyttä ja rapsutuksia, ja sitä saa koskea miten vain. Wilhelmina heiluttaa iloisesti häntäänsä, kun saa huomiota ja on selvästi aivan onnessaan silityksistä ja läheisyydestä. Wilhelmina sopisi luultavasti monenkinlaiseen kotiin ja asumismuotoon, jossa oltaisiin sitoutuneita positiiviseen ja koiralähtöiseen koiran pitoon.

Wilhelmina on jo kypsempään ikään ehtinyt koiraneiti, arviolta noin 9-vuotias. Korkeutta sillä on noin 45-47cm ja painoa arviolta 13-14kg. Wilhelminalla on vanhan koiran hampaat ja hammaskiveä on nähtävissä, joten tulevan kodin tulisikin varautua hammashoitoon pian kotiutumisen jälkeen. Koska Wilhelmina ei ole enää mikään nuori koira, olisi tulevan kodin hyvä olla varautunut myös mahdollisiin iän mukanaan tuomiin terveysvaivoihin ja niiden hoitoon.

 

Päivitykset

28.1.2023

Onnekas Wilhelmina varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3

24.10.2022

Ihana Wilhelmina aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Wilhelmina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Wilhelmina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Wilhelminan yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.