Päivitetty 04.12.2022

Kotia etsivä koira: ZINNIA


Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

4.12.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Zinnian elämän alkuvaiheet ovat hämärän peitossa, emmekä tarkkaan tiedä koska se on tarhalle päätynyt. Adina muistaa, että eräs nainen oli löytänyt Zinnian metsästä ja tuonut sen tarhalle, missä Zinnia syyskuussa -22 asustelikin samassa häkissä muutamien pienten pentujen kanssa. Zinnia on tarhalle tullessaan sairastanut babesian.

Zinnia tulee häkkikaveriensa kanssa toimeen ongelmitta, eikä sen kuulla haukkuvan tavattaessa. Zinnia on hieman varautuneempi, kuin toinen samasta häkistä adoptio-ohjelmaan otettu koira ja pysytteleekin taaempana toisten koirien takana melko paljon. Namit maistuvat Zinnialle maasta, ja aktiiviemme kädestäkin se rohkaistuu herkkuja hakemaan jos saa riittävästi tilaa. Silloin Zinnia hakeutuu myös ihmisen vierelle, ja tuntuukin että pentuporukassa Zinnia jää taka-alalle ja jalkoihin.

Zinnia voisi sopeutua monenlaiseen perhekokoonpanoon, sillä se vaikuttaa melko pehmeältä luonteelta. Rohkaistumisessa tukena voisi olla reipas koirakaveri, kunhan kaveri ei pääse päsmäröimään liikaa. Herkkyytensä vuoksi Zinnialle ideaali koti ei kuitenkaan ole ehkä aivan pienten lasten kanssa samassa perheessä. Zinnian tulevan perheen tulee sitoutua käyttämään vain positiivisia koulutusmetodeita.

Zinnia oli tavattaessa 9kk ikäisenä mitoiltaan n. 25cm ja painoi alle 10kg. On mahdollista, että tästä neiti on kasvanut hieman, mutta joka tapauksessa Zinnia jää pienikokoiseksi.

Päivitykset

4.12.2022

Zinnia pääsee Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan – toivottavasti oikea perhe huomaa hänet pian!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zinnia saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zinnialla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Zinnian yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.