Päivitetty 05.01.2018

Varattu koira: TAMI


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carmen)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
27.11.2017
Romaniassa on varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljoonaa koditonta koiraa. Suuri osa niistä on sinne leikkaamattomana hylätty ja ne ovat saaneet pentuja. Koiria kerätään kunnallisiin tarhoihin, elleivät ne sitten loukkaannu kohtalokkaasti tai kuole liikenteessä tai muuten. Kunnallisia tarhoja isännöivät miltei poikkeuksetta sydämettömät ja välinpitämättömät ihmiset, joille koirien hyvinvointi on viimeisenä prioriteettilistalla. Vaikka kaikki kunnalliset tarhat ovat epäinhimillisiä, niissä on jonkin verran tasoeroja. Odai kaupungin kunnallinen tarha kaikessa kurjuudessaan on paremmasta päästä. Tami on haettu Odain kunnalliselta tarhalta 2011 ja se on ollut eläinsuojelija Carmen Mandescun, Kulkurien yhteistyökumppanin hoidossa siitä lähtien. Se on asunut aiemmin jonkin aikaa bunkkerissa, millä nimellä kutsutaan Carmenin omistamaa tyhjää, kerrostalon kivijalassa sijaitsevaa asuntoa. Se on sieltä siirtynyt sitten Glinan kylässä sijaitsevalle koiratarhalle, mitä Carmen tuttunsa kanssa emännöi ja nyt Tami on ollut bunkkerissa taas noin vuoden verran. Se siirrettiin sinne turvaan pahimpia lumimyrskyjä tammikuussa. Se on asunut vaihtelevissa porukoissa, pääosin urosten ja nyt bunkkerissa myös pentujen kanssa, ja se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se on kohtelias ja sopuisa. Tami ei arvosta tottelemattomia teinikoiria tai muitakaan hulisijoita ja vetäytyy mielummin takahuoneeseen, bunkkerissa olevat penturiiviöt on irti. Se on kasannut asunnon takaosaan vilteistä itselleen pehmeän paikan ja on lähinnä siellä kippuralla.

Tami on herttainen ja ystävällinen, hieman omaperäinen mummo, jolle maistuvat herkut aamuin ja illoin. Se ei tee itsestään numeroa ja saattaa helposti jäädä kokonaan huomaamatta. Se on itsenäinen ja ei ainakaan puolitutun iholla viihtyvä, mutta varmaan ajan kanssa sujahtaisi sohvalla kainaloon ja olisi siitä kovin onnellinen. Tami on tasapainoinen ja kiltti koira, joka antaa käsitellä itseään, mutta jos on jotain ei niin kivaa, niin se poistuu mummouden suomin oikeuksin paikalta. Tami on kiinnostunut ihmisistä ja suhtautuu uteliaasti  ihmisiä kohtaan, mutta käy lähinnä moikkaamassa ja vastaanottamassa parit rapsut ja huitelee sitten omille teilleen. Saattaa olla, että ilman ympärillä sählääviä pentuja se viihtyisi pidempään ihmisten luona. Jos kuitenkin tarjolla on herkkuja, niin sitten se kiehnää hullunkiilto silmissä. Vähäisen liikkumisen ja herkkujen vuoksi Tamin nivelet ja linjat arvostaisivat pientä kevennystä ruokavaliossa, samoin liikunnan lisäämistä. Sisällä sen ei ole koskaan kuultu haukkuvan, mutta ulkona se saattaa haukahdella jonkin verran.

Tami on 40- senttinen ja 13- kiloinen. Se saisi jonkun verran solakoitua.

Päivitykset
5.1.2018
Herttainen Tami löysi sulhasen Suomesta ja matkustaa pian omaan kotiinsa sitä tapaamaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tami saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tamin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa