Kodin saanut koira: KALINA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Kalina 09/15

Kalina 09/15

KALINA

* Arvioitu syntymäaika 04/15

* Narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

27.9.2015
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Madru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Yksi uusimmista Mandrujen suojateista on noin 5-kuinen kuvankaunis Kalina-neitonen. Nuoresta iästään huolimatta tämä pentu on joutunut ihmisen hylkäämäksi jo kahdesti. Kalinan tarina siltä osin kuin me tiedämme alkaa siitä, kun Gradisteassa asuva nainen löysi tytön kylän pellolta ollessaan keräämässä maisseja. Nainen muisti naapurinsa etsivän itselleen koiraa, joten hän otti Kalinan mukaansa ja vei naapurille. Uudesta kodistaan onnellinen Kalina käyttäytyi kuten mikä tahansa normaali pentu, ympäriinsä touhottaen ja kenkiä syöden. Tämä ei kuitenkaan sopinut naapurin kuvioihin, joten hän nakkasi pennun takaisin kadulle. Kalina ei lähtenyt pois vaan jäi oleskelemaan talon läheisyyteen. Kalinan alun perin löytänyt nainen huolestui pennun kohtalosta ja pyysi apua Mandruilta. Luiza ei voinut jättää Kalinaa kadulle oman onnensa nojaan, vaan päätti ottaa sen turvaan luoksensa. Nyt Kalinan on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa. Kodin, josta sitä ei enää koskaan hylätä.

Luiza Mandru kertoman mukaan Kalina on leikkisä ja varsin ystävällinen koiranalku. Se tekee pentumaisia kujeita, kuten varastelee kenkiä ja juoksee sitten innoissaan niiden kanssa ympäriinsä. Ihmistä kohtaan tyttö on sosiaalinen ja käyttäytyy nuoresta iästään huolimatta kohteliaasti. Rapsutuksia ja huomiota se rakastaa. Isommat koirat Kalinaa vielä hieman jännittävät. Kalinan tämä hetkisen koon huomioiden tytöstä odotetaan kasvavan noin 50cm korkea ja noin 20kg painava keskikokoinen koira.

9.10.2015
Kalina on varattu omaan kotiinsa.

8.11.2015
Ihana Kalina saapui eilen omaan kotiinsa.

———————————————————————————————————————————-

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: