Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: MARIAM (M-pennut)


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

12.7.2015
Mariam on kaunis neitokainen joka asustaa Glinan kylässä tarhassa jota ylläpitää Kulkurien yhteistyökumppani Asociatia A Doua Sansa. Tarhan työntekijä Mariana oli löytänyt kahdeksan heikossa kunnossa olevaa pentua Glinan pellolta ja otti heidät mukaansa. Pennuista kaikki paitsi yksi, Mario, oli täynnä matoja. Pentuja yritettiin auttaa ja heidät madotettiin mutta valitettavasti neljä pennuista menehtyi. Mirabela, Mariam ja Marimar saivat olla kotihoidossa koska olivat niin heikkona, Mario jäi heti tarhalle.

Mariam painaa tällä hetkellä noin 8kg ja on arvioitu, että aikuisena kokoa olisi noin 15-20kg ja 45-50cm.

Mariam on kenties rohkein ihmisten kanssa. Mariam heilutteli häntäänsä ja viihtyi myös sylissä paremmin kuin muut pentueesta.

26.9.2015
Mariamin yhdistyksen edustajat tapasivat myös syyskuun reissulla. Mariam on tarhalla aika huomaamaton. Mariam ei pidä paljon meteliä itsestään eikä tuo itsensä esille millään tavalla vaan pysyttelee mielummin poissa muiden jaloista. Mariam vaikuttaa aika pehmeältä ja lempeältä pennulta joka varmasti nauttisi kovasti päästessään omaan kotiin, oman perheen pariin. Mariamin sisko Marimar varattiin jo omaan kotiin Suomeen.

Lisätty muutama kuva Mariamista syyskuulta.

7.3.2016
Mariam odottelee yhä oman kodin löytymistä Glinan tarhalla, sisarensa Mirabelan lailla. Kolmas siskoksista on jo tovin ollut Suomessa. Olisi hienoa mikäli nämä kaksi tyttöä pian saisi tehdä saman reissun. Muutama uusi kuva lisätty.

16.3.2016
Joskus unelmista tulee totta. Sanoin en voi kuvailla miltä tuntui, että sain kirjoittaa Mariamin nimen eteen tekstin “Varattu”.

Mariam pääsee vihdoinkin totuttelemaan ja oppimaan kotikoirana olemista sillä tyttö varattiin tänään omaan kotiin. Tyttö pääsee siis tekemään saman reissun kuin sisko Marimar aiemmin ja toivottavasti myös kolmannen siskon Mirabelan nimen eteen myös ilmestyy tuo varattu teksti lähitulevaisuudessa.

17.4.2016
Mariam pääsi eilen, 16.4, Kulkuri-lennolle ja Helsinki-Vantaalta matka jatkui kotia kohti, oman perheen kanssa.

———————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mariam tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Mariam saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mariam on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.