Kodin saanut koira: MARISA (nyk. Aida)

Syntymäaika: 7/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Marisa on yksi kolmen sisaruksen pentueesta, joka hylättiin tarhalle viime syksynä. Marisa ja siskonsa Marlene ovat etsimässä omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme, heidän veljensä Marlon sen sijaan oli niin onnekas, että se varattiin omaan kotiinsa jo ennen kuin se ehdittiin laittaa adoptio-ohjelmaamme! Koska tarhalle hylättiin viime syksynä pentuja niin tiuhaan tahtiin, Adina ei muista näiden pentujen taustaa tarkemmin. Marisa asuu tällä hetkellä häkissä toisen koiran kaverina.

Marisa vaikuttaa ihmisläheiseltä pikku vekkulilta, kiipeilee syliin halailemaan järjestön toimijoita yhtenään. Se on rohkea ja aktiivinen, täynnä paimenkoiramaista, nuoren koiran energiaa. Nauttii silminnähden huomiosta, ja sitä saa koskea miten vain. Marisa on omatoiminen, utelias ja namimotivoitunut puuhastelija, ja sen voisikin kuvitella mahdollisesti soveltuvan jopa harrastuskaveriksi. Marisa on mutkattoman oloinen ja menisi myös mahdollisesti ensikoirana. Tarhan stressaavissa olosuhteissa nuori ja energinen Marisa ei pääse toteuttamaan lajityypillisiä tarpeitaan, ja turhautuminen toisinaan näkyy kierrosten nousuna ja ärhentämisellä häkkikaverille. Myös ihanien ihmisten harvinainen huomio ja ruoka ovat tärkeitä asioita Marisalle, mitä saattaa puolustaa toiselta koiralta. Kotioloissa nämä tilanteet on hyvä ottaa huomioon, ja riittävästi toimintaa ja lajityypillistä tekemistä tarjoamalla ovat varmasti täysin hallittavissa olevia asioita. Ajan ja luottamuksen saavuttamisen myötä Marisa varmasti oppii, että huomiota ja ruokaa riittää hänen loppuelämäkseen.
Marisa on tällä hetkellä noin 50 cm korkea ja painaa 18 kiloa, aikuispaino jäänee 22-25 kilon välille ja korkeutta saattanee tulla vielä hiukan nykyistä lisää. Marisa voisi sopia monenlaiseen kotiin, joko yksin tai koirakaverin seuraksi. Uudelta kodilta odotamme kuitenkin sitoutuneisuutta aktiivisen, nuoren koiran sosiaalistamiseen, kouluttamiseen ja tukemiseen kärsivällisesti, aikaa antamalla ja positiivisin koulutusmetodein.

Päivitykset

8.10.2022

Marisa matkusti ikiomaan kotiinsa ja sai nimekseen Aida!

13.8.2022

Sisaruskolmikon viimeinenkin kotia etsivä, Marisa on nyt varattu omaan kotiinsa.

8.6.2022

Marisa aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Marisa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marlene on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marisan yhteyshenkilönä toimii Ida Ekman

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: