Päivitetty 03.01.2023

Varattu koira: MEGA JUMP


Syntymäaika: 2020-2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

26.11.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Mega Jump päätyi Adinan hoiviin viime elokuussa, kun paikallinen asukas löysi nuoren koiran pellolta. Hän pyysi Adinalta apua, ja jos tämä voisi ottaa koiran tarhalleen.

Innokas Mega Jump viettää aikaansa tarhan sisäpihalla, vapaana muiden koirien kanssa. Hän onkin varsinainen aktiivinen energiapommi, ja nimensä mukaisesti hyppii korkealle ja ihmistä vasten. Energisyytensä vuoksi Mega Jump ei välttämättä ole sopivin pienten lasten perheeseen. Mega Jump tervehtii aktiiveja avoimen iloisesti, on selvästi kiinnostunut ihmisistä ja nauttii ihmisen antamasta huomiosta. Hän hyppii innoissaan vasten, ja antaa myös vieraan käsitellä ja koskea itseään. Vaikuttaisi siltä, että ihmisen huomio ja ruoka on Mega Jumpille resurssi, eikä se haluaisi jakaa huomiota ja herkkuja muiden koirien kanssa. Välillä nuorelle tuleekin kähinää toisten koirien kanssa ruoasta ja huomiosta. Mega Jumpin ei kuulla haukkuvan vierailun aikana.

Mega Jump soveltuu parhaiten ainoaksi koiraksi aikuiseen kotiin, jossa se saisi nauttia jakamattomasta huomiosta.  Tulevassa kodissa tulee olla tahtoa kouluttaa, sekä tarjota riittävästi aktiviteettia nuoren energian purkamiseen. Mega Jump viihtyy parhaiten omakotitalossa, jossa on oma piha, tai isommassa asunnossa rauhallisella alueella, jossa on hyviä mahdollisuuksia ulkoiluun.

Mega Jump on kooltaan noin 45 cm ja 17 kg. Hänellä on komea musta, pidempi kihara turkki.


Päivitykset

3.1.2023

Mega Jump aloittaa uuden vuoden onnellisesti, sillä se on varattu omaan kotiin Suomeen!

29.11.2022 

Mega Jump pomppasi mukaan adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mega Jump saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mega Jump on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Petra Leinikka (yhteydenotot sähköpostitse)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.