Päivitetty 10.08.2020

Kodin saanut koira: MIRELLE (nyk. Lemon)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Onevet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
8.8.2020

Ioana Bodea on erittäin eläinrakas, kovasti työtä tekevä henkilö jolla on kultainen sydän. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioana löysi Mirellen pellolta keväällä 2019 ja otti sen suojaan. Nyt Mirelle asustaa Onevetin klinikan tiloissa Bukarestissa ja on sopeutunu sinne hienosti. Löydettäessä Mirellen  ulkosynnyttimistä osa oli repeytynyt, mutta tämä on steriloinnin yhteydessä hoidettu kuntoon, eikä se enää vaivaa tyttöä. Mirelle on myös sairastanut babesian, joka sekin on hoidettu ja koira on nyt oireeton.

Mirelle on iloinen ja leikkisä tyttö, joka ottaa sen luona vierailevat Kulkurien vapaaehtoistyöntekijät ilolla vastaan. Mirelle nauttii saadessaan rapsutuksia ja liimautuu ihmistä vasten.  Sen suupielet kääntyvät huomiosta ja kosketuksesta onnelliseen hymyyn.

Mirellessä on vielä paljon nuoren koiran leikkisyyttä ja se napsiikin hampaillaan pentumaisesti ympäriinsä, kun se haluisi saada ihmisiä leikkimään. Kun ihmisiltä saatu ihana huomio loppuu, kiinostuu Mirelle kovasti ympäristön hajuista ja lähtee omalle haistelukierrokselleen klinikan pihalla. Hajut kiinnostavat sitä selkeästi nameja enemmän, mutta koska ihmishuomio selkeästi on parasta ikinä, tulee se heti iloisesti luokse kun sitä kutsutaan.

Mirelle antaa kiltisti katsoa hampaat. Kooltaan Mirelle on noin 60 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset

8.8.2020
Vihdoin pitkä odotus tuli päätökseen ja iloinen Mirelle saapui Suomeen omaa perhettään ilahduttamaan 8.8.2020. Tyttö otti uuden elämän vastaan innokkaasti häntä heiluen ja sai uudeksi nimekseen Lemon. Onnea Lemon ja ihanaa loppuelämää rakastettuna kotikoirana!

3.2.2020
Ilopilleri Mirelle ei vielä tiedäkään, kuinka iso onni sitä on potkaissut. Mirelle varattiin tänään omaan kotiin ja pian se pääsee lentämään oman perheen luokse Suomeen!

15.1.2020
Mirelle ilahtuu jälleen vieraista ikihyviksi. Se on innokas ja vahva koira, joka hyppii ihmisiä vasten ja on muutenkin erittäin energinentavattaessa. Se kiehnää kiinni ihmisessä ja namit kiinnostavat sitä todella paljon. Mirelle asustelee aran koiran kanssa vailla minkäänlaisia ongelmia ja myös pihalla vapaana liikkuviin koiriin se suhtautuu kiinnostuneena. Se seuraa tarkkaan pihan tapahtumia, mutta ei lähde mukaan haukkumiskuoroon. Ihana, energinen koira, josta joku saa valloittavan ystävän mukaan metsäretkille. Lisätty uusia kuvia ja video.

14.10.2019
Mirelle odottaa hymy korvissa ihmisiä luokseen. Se on aivan onnessaan saadessaan vieraita ja hyppiikin riemuissaan koppien katolle ja katolta toiselle. Mirelle on ketterä, sulavaliikkeinen, vahva koira, jonka kaunis ulkonäkö kiinnittää huomion jo kaukaa. Mirelle asuu aran häkkikaverin kanssa ja vaikka namit kiinnostavat sitä toden teolla, se antaa myös aran kaverin saada osansa nameista. Mirelle sopisi varmasti monenlaiseen menoon ja se olisi kenties oiva harrastuskaveri jollekin. Mirelle on todella tasapainoinen, hyväntuulinen ja ihastuttava koira. Se ei vaikuta erityisen stressaantuneelta, vaikka tarhalla ei ole mahdollista saada liikuntaa ja aitaus on pieni ja virikkeetön.

13.8.2019
Ihana Mirelle hyppelee iloisena vastaan, kun aktiivimme tulevat sitä tapaamaan. Tämän hymytytön häntä heiluu lakkaamatta ihmisten ollessa lähellä ja se silmin nähden rakastaa huomiota. Mirelleä saa käsitellä vieraampikin ihminen miten vaan. Se antaa katsoa hampaat, korvat ja on muutenkin varsin mutkaton ja luottavainen. Mirelle on jäntevä ja kaunis nuori koira, joka hyppelehtii ketterästi kopissaan ja koirankoppinsa päälle. Se osaa kuitenkin rauhoittua nopeasti ja on kaikin puiolin todella miellyttävä ja ihana koira. Lisätty uusia kuvia ja videoita.

1.6.2019
Mirelle aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mirelle saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mirelle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.