Päivitetty 03.03.2019

Kodin saanut koira: NERI (Road Puppies)


Syntymäaika: 04/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat

Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pentuja. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Ioana Bodea oli törmännyt matkallaan Cosoban tarhalle Neriin ja sen sisaruksiin, ja tuonut ne mukanaan tarhalle suojaan. Neljä pentueeseen kuulunutta pentua kuoli parvovirukseen ja siitä selvinneet 7 pentua; NachoNiaNeridaNandaNeelaNeassa ja Neville tulivat jo viime syyskuussa Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ihkaomia kotejaan. Tarhalla kuitenkin odotti vielä kaksi samaan pentueeseen kuuluvaa urosta, jotka olivat viime vuoden puolella vielä aivan liian arkoja, jotta niille olisi voitu etsiä koteja. Nyt Neriksi ja Nantoksi ristityt pojat reipastuttuaan seuraavat sisarustensa tassunjälkiä ja alkavat myös etsimään omia kotejaan adoptio-ohjelmastamme käsin.

Pojat ovat tarhalla ollessaan reipastuneet ja menneet eteenpäin todella paljon. Aktiiviemme saapuessa häkkiin molemmat pojat tulevat haistelemaan ja tutkimaan vieraita. Hännät heiluvat tällä kaksikolla taukoamatta ja pojat näyttävät suoraan sanottuna todella otetuilta saadessaan näinkin paljon huomiota osakseen. Neri ja Nanto molemmat vaikuttavat todella leikkisiltä ja jos ovat yhtään tulleet sisaruksiinsa, niin ovat myös todella koirasosiaalisia. Kahdestaan pojat pärjäävät hienosti ja tunnelma häkissä on hyvin rauhallinen. Osalla jo kotiutuneista siaruksista on ollut epävarmuutta vieraita kohtaan ja joitakin tavaroita on saattanut joutua näiden yksilöiden hampaisiin. Kaikesta huolimatta täytyy tietenkin varautua myös siis siihen, että töitä voi olla edessä. Kumpikaan pojista ei hauku.

Neri on hieman vielä veljeään Nantoa varovaisempi vieraita kohtaan ja tulee tarvitsemaan oman aikansa. Tutut ihmiset ovat kuitenkin ihania ja nämä saavatkin poikaa paijailla. Tarhalla tapahtuneen reipastumisen myötä on kuitenkin uskottavaa, että Neri tulee myös kotiin päästyään reipastumaan ihan hyvää tahtia.

Neri on kooltaan noin 55cm korkea ja painaa arviolta noin 25kg.

Videolla Neri esiintyy numerolla 69.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

3.3.2019
Neri on aloittanut onnellisen elämän perheensä kanssa. Onnea koko perheelle!

28.1.2019
Suloinen pörröturkki Neri on tänään saanut kauan odotettuja uutisia, sillä sitä odottaa ikioma koti Suomessa.

13.01.2019
Aktiivimme matkasivat Romaniaan jälleen marraskuussa ja tapasivat ihanan veljeskaksikon Nerin ja Nanton. Nanto ehtikin joulun alla lentää vielä omaan kotiinsa ja Neri jäikin yksin tarhalle odottamaan sitä omaa perhettään.

Nerin kuulumiset olivat ihanaa luettavaa jälleen kerran. Neriä kehuttiin ihanaksi hymypojaksi, jolla riittää energiaa. Vieraat ihmiset ovat edelleen aika jännä juttu Nerin mielestä, mutta aktiiveillamme oli oikeita supernameja mukanaan, joiden avulla Nerikin alkoi reipastua ihan silmissä. Hetken kuluttua jo leuan alta rapsuttelut olivat namien lomassa aivan täysin ok juttu. Kierrokset lähti Nerillä tilanteessa tosi nopeasti nousemaan ja välillä meinasi namien lomassa suuhun mennä myös aktiivimme sormet. Nerissä on mielettömästi potentiaalia, kunhan löytää perheen, joka osaa tätä poikaa auttaa reipastumaan ja tulemaan ulos kuorestaan.

15.09.2018
Lisätty Nerille video elokuulta! Videolla Neri pärjää todella hienosti täysin vieraiden ihmisten seurassa ja käy reippaasti nuuskimassa molemmat vieraat. Nerissä on hruja määrä potentiaalia, joka menee tarhalla aivan hukkaan.

28.08.2018
Heinäkuisella aktiivireissulla Neriä jännitti aktiiviemme saapuminen hieman enemmän kuin ennen. Neri tuli alkuunsa tervehtimään aktiivimme, mutta hetken kuluttua tilanne kävikin hieman jännittävämmäksi. Neri menee todella paljon veljensä Nanton peesissä ja Nerille voisikin olla suuri apu, jos kotona olisi reipas koirakaveri odottamassa ja valmiina ohjastamaan kotikoiran elämän saloihin. Neri antoi Adinan silitellä itseään, mutta vaikutti tilanteessa hieman jäätyneeltä ja siltä kuin ei oikein tietäisi mitä tehdä. Äärimmäisen kiltti ja hurmaava poika on joka tapauksessa <3 Vain hieman kokematon.

08.07.2018
Neri asustaa veljensä Nanton ja kolmannen koiran kanssa. Kolmikolla sujuu oikein hyvin yhdessä ja häkissä onkin rauhallinen meno. Aktiiviemme saapuessa häkkiin kaikki kolme ovat hieman epävarman oloisia. Nerillä ja Nantolla ei ihan liikaa vieraita käy, joten tämä on niille todella uusi tilanne. Kun ihminen menee kyykkyyn, niin Neri uskaltautuu tervehtimään tulijoita. Neri tulee aina kutsuttaessa luokse ja muutenkin kiertelee kiinnostuneena ihmisten ympärillä. Neriä kuvailtiin enemmänkin varovaiseksi ja harkitsevaiseksi kuin ujoksi. Innostuipa poika aktiiviemme läsnäollessa jopa leikkimään veljensä kanssa huivilla.

Neri ja Nanto olivat päässeet esiintymään eräässä tapahtumassa Adinan kolleegan kanssa. Pojat olivat kävelleet hihnassa ja pärjänneet erinommaisesti, vaikka paikalla oli paljon vieraita ihmisiä.

Nerin ei kuultu haukkuvan.

05.04.2018
Neri aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa veljensä Nanton kanssa.

——————————————————————————-
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neri saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neri on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nerin yhteyshenkilönä toimii Rosa Haahtikari 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.