Päivitetty 08.05.2021

Kodin saanut koira: NUTTU


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei kastroitu

 

Nuttu on aiheuttanut runsaasti kiinnostusta, joten siitä ei oteta enää enempää yhteydenottoja.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.3.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Nyt arviolta noin viiden kuukauden ikäinen Nuttu päätyi siskonsa Nellin ja emonsa kanssa Cosoban tarhalle, kun eräs kyläläinen kertoi Adinalle löytäneensä emon ja pennut porttinsa edestä loppusyksystä. Silloin pennut olivat vielä todella pieniä. Nykyään Nelli ja Nuttu asustavat tarhalla isossa pentuporukassa tarhan sisäpihalla. Sisarukset ovat laumassa pidättyväisiä ja jäävät helposti muiden jalkoihin. Ne pysyttelevät tiukasti toisensa seurassa ja varsinkin Nelli hakee aktiivisesti tukea Nutusta. Sisarukset löytääkin usein jostakin tarhan pihan nurkasta toisiinsa liimautuneina, ympäröivältä maailmalta paossa.

Isossa koiralaumassa Nuttu on rauhallinen, ujo ja hiljainen, mutta kuitenkin ilmeisesti vähän siskoaan rohkeampi tapaus. Nuttu ja Nelli antavat muiden pentujen rynnätä ensin syömään ruokakupille ja varsinkin Nuttu kuikuilee varovasti jäisikö hänellekin jotain syötävää. Eläimistä huolehtivat pitävät kuitenkin varmasti huolen siitä, että myös Nuttu ja Nelli saavat vatsansa täyteen. Muiden koirien joukossa Nuttu on siis aikalailla huomaamaton tapaus – se hyväksyy sen, että paljon pentuja pyörii sen ympärillä ja sen, että ihmiset käsittelevät sitä. Kovinkaan aktiivisesti Nuttu ei ilmeisimmin ihmisten tai toisten koirien seuraan hakeudu.

On huomioitava, että Nuttu voi olla ujo ja pidättyväinen vain isossa koiralaumassa, joten kotona siitä voi kehittyä melkoinen riiviöpentu! Mahdollista on myös, että Nuttu pysyy myös kotona pitkään ujona pikkupoikana, joka tarvitsee paljon tukea perheeltään reipastumiseen ja kotikoiran elämään tottumiseen. Nuttu voi myös alkaa haukkua, kun se pääsee jännittävistä tarhaolosuhteista pois. Nuttu etsii kotia, joka ymmärtäisi, mitä pennun kotiuttaminen tarhalta vaatii ja on valmis tukemaan sitä matkan varrella. Nutulle paras koti voisi olla sellainen, jossa sitä olisi rohkaisemassa turvallinen koirakaveri. Kokoa Nutulla on tällä hetkellä n. 40cm ja 10kg eikä se varmaan tästä kovin paljon kasva enää.

Päivitykset

8.5.2021
Nuttu saapui Suomeen omaan kotiin!

28.3.2021
Nuttu varattiin omaan kotiin!

15.3.2021
Suloinen Nuttu etsii nyt omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nuttu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Nuttu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nuttu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nutun yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.