Päivitetty 02.02.2023

Kodin saanut koira: ROCKY BALBOA


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.10.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Rocky Balboan taustasta ei tiedetä juurikaan. Ioana valitsi Rockyn vieraillessaan Mihailestin kunnallisella tarhalla ja päätti antaa Rockylle mahdollisuuden uuteen elämään. Rocky on asunut Cosobassa tarhalla maaliskuun 2022 alusta saakka. Rocky asuttaa häkkiään tällä hetkellä yksin, mutta ulkoilee sujuvasti ja hienosti myös muiden koirien kanssa.

Aktiivimme tapaavat Rockyn maaliskuussa Romaniassa vieraillessaan. Rocky ottaa vieraat vastaan häkkiinsä avoimesti ja iloisesti. Rocky on innoissaan, mutta ei kuitenkaan mene liian kierroksille. Rocky on aktiivinen ja utelias, mutta ei sählää, vaan pystyy keskittymään vieraisiin, nameihin ja rapsutuksiin hyvin. Rocky on ihmissosiaalinen koira, joka antaa käsitellä hyvin itseään. Rocky vaikuttaa hyvähermoiselta koiralta, joka pysyy kasassa jopa hyvin stressaavissa tarhaoloissa.

Rocky Balboassa virtaa varmasti paljon paimenkoiraa, mutta joukossa saattaa olla mahdollisesti myös mukana jotain laumanvartijarotuista koiraa, kuten Romanian paimenkoiraa. Varmuutta tästä ei tietenkään ole. Tämän ja ajoittaisen tarhalla haukkumisen vuoksi emme luovuta Rockya kerrostaloon emmekä kovin vilkkaaseen ympäristöön. Ideaalia Rockylle olisi saada koti omakotitalosta maalta, mutta muutkin vaihtoehdot ovat harkittavissa.

Rocky on noin kuusi-vuotias kastroitu uros, jolla on kokoa 65 cm / 40 kg eli kyseessä on iso ja voimakas koira. Edellytämme tulevalta omistajalta kokemusta suurista koirista ja valmiuksia positiiviseen vahvistamiseen perustuvaan kouluttamiseen.

Rocky on testattu sydänmato-positiiviseksi. Se saa tällä hetkellä estolääkitystä, joka estää taudin etenemisen ja tartuttamisen. Jos Rocky löytää oman kodin, se hoidetaan ennen kotiin matkustamista asianmukaisesti hyvävasteisella ja ajantasaisella Immiticide-lääkityksellä. Sydänmadosta ja sen hoidosta voi lukea lisää täältä.

Päivitykset

14.1.2023

Rocky Balboa on saapunut kotiin!

4.11.2022
Rocky Balboaa odottaa Suomessa oma koti, onnea Rocky!

29.10.2022
Tuore video Rockyn herkkuhetkestä Ioanan kanssa lisätty profiiliin.

10.10.2022
Kulkurien toimijat tapasivat myös hurmaavan jättinalle Rocky Balboan syyskuisella tarhamatkallaan. Rocky rakastaa ihmisiä, se on kuin yksi suuri lempeä, hyväntahtoinen karhu, joka on kahdelle tassulle nousessaan ihmisen korkuinen. Rocky viihtyy avoimesti ja varauksettomasti vieraidenkin ihmisten lähellä ja painautuu vasten saadakseen lisää rapustuksia ja kauniita sanoja. Rocky antaa itsestään hyvin tyynen ja tasapainoisen vaikutelman ja suuren muhkean turkin alla sykkii kultainen sydän. Rocky jatkaa oikean kodin odottamista.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

31.5.2022
Saimme Rockylta terveisiä uusien videoiden muodossa. Videoilla Rocky nauttii vapaanaolon ihanuudesta tarhan aidatulla pihalla ja videoista voi nähdä miten hienosti hän antaa käsitellä itseään ja miten kohteliaasti hän tulee juttuun muiden samaan aikaan pihalla vapaana olevien koirien kanssa. Romaniassa on jälleen alkanut helteinen kesä, kunpa Rocky pääsisi pian viettämään sitä Suomeen ja omaan kotiin.

Upea Rocky jatkaa oman kodin etsintää!

16.4.2022
Rocky Balboa aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rocky Balboan mahdollisesta rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Rocky Balboa saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rocky Balboa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot: Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.