Kodin saanut koira: TIGHI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

07/2015

07/2015

 

TIGHI

* 6- vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

16.3.2014

Tighi on asustellut eläinsuojelija Anda Murgun hoivissa jo kokonaiset viisi vuotta. Anda löysi Tighin pienenä pentuna kadulta ja otti hänet turvaan tarhallensa. Nyt olisi Tighin vuoro päästä nauttimaan elämästä rakastettuna perheenjäsenenä.

Tighi on hyvin määrätietoinen narttu, joka tarpeen tullen sanoo muille nartuille aika kovastikin ja tästä syystä Tighiä ei luovutetakaan samaan talouteen narttukoirien kanssa. Urosten kanssa tämä neiti sen sijaan tulee moitteettomasti toimeen ja tykkääkin tarhalla leikkiä muiden urosten kanssa. Kissoista tämä neiti ei myöskään tykkää, joten Tighi luovutetaan joko ainoksi koiraksi tai uroskoiran kaveriksi.

Tighistä huokuu jo sen iän tuoma rauhallisuus vaikkakin energiaa tästä tytöstä myös tarpeen tullen löytyy. Tighi ei ole mikään häslä eikä tee itsestään isoa numeroa, vaan hän pikkuhiljaa hakeutuu ihmisten läheisyyteen ikään kuin pyytääkseen ihmisiä myös huomioimaan häntä. Aluksi Tighi vähän aristaa uusia ihmisiä mutta tottuu niihin nopeasti huomatessaan että heiltä saa herkkuja ja rapsutuksia. 🙂

Tighin ikioma koti voisi sijaita myös kerrostalossa, sillä tämä neiti on sieltä hiljaisemmasta päästä eikä paljoa ääniä siis päästele. Tighi on saanut asustaa myös Andan luona sisätiloissa, joten sisäsiisteyskin tällä tytöllä on jo hyvällä mallilla. Pienten lasten perheeseen Tighi ei ehkä ole paras vaihtoehto pienen ujoutensa puolesta.

Tighi etsii kotia, jossa ymmärretään antaa aikaa sopeutumiseen ja kotia, jossa sitä rakastetaan ehdoitta koko sen loppuelämän ajan. Tulevan kodin tulee myös panostaa Tighin koulutukseen, jotta siitä kehkeytyisi kunnon koirakansalainen.

Tighi on keskikoinen koiraneiti, jolla korkeutta on kertynyt n. 50 cm ja painoa n. 20 kg.

30.6.2014

Kulkurien aktiivit tapasivat ihanan Tighin toukokuun lopulla Andan tarhalla. Tighi on äärettömän ystävällinen ja kovin tasapainoisen oloinen koira. Arvokkaasti harmaantunut Tighi ei tee itsestään isoa numeroa vaan antaa muiden häslätä ensin ja sitten alkaa Tighinkin pylly vatkaamaan. 🙂 Tighi asustaa kahden uroksen kanssa samassa häkissä, näistä yksi on Ljuzer, jossa Tighillä on välillä kestämistä. Tighi osaa myös siis komentaa villiä häkkikaveriaan. 🙂

Tighille lisätty kuvia!

29.7.2014

Kulkurien aktiivit tapasivat Tighin heinäkuisella Romanian reissullaan. Tighi on edelleen äärettömän kiltti ja rauhallinen tapaus. Harmaat naamakarvat saavat Tighin näytämään ikäistään vanhemmalta mutta luonteeltaan Tighi ei ole mikään ikäloppu vaan tasapainoinen ja fiksu neiti. Omassa kodissaan Tighi varmasti arvoistaisi jos saisi olla omistajan ainoana silmäteränä tai rauhallisen koiran kaverina, sillä villit häkkikaverit saavat välillä jopa Tighin tunteet kuumenemaan.

Enää sympaattiselta -ja valitettavasti kovin tavanomaiselta- Tighiltä puuttuu se ikioma koti ja ihminen, joka näkee Tighin täydellisenä juuri semmoisena kun hän on.

Tighille lisätty kuvia ja video!

4.11.2014

Kulkurien aktiivit tapasivat Tighin lokakuisella reissullaan. Tighi on edeleen rauhallinen ja kovin viisaan oloinen. Se ei tee itsestään isoa numeroa vaan antaa hyvän käytöksen puhua puolestaan. Tighi tulee edelleen mainiosti toimeen muiden koirien kanssa mutta kissoja se kyllä näyttää todella vihaavan. 😀

19.5.2015

Kulkurien aktiivit tapasivat Tighin toukokuun reissullaan. Tighi on edelleen viisas ja rauhallinen koira. Varovaisesti se hakeutuu ihmisen lähelle ja siitä huomaa kuinka se nauttii kun saa ihmiseltä huomiota. Tighi olisi varmasti onnellisin joko ainoana koirana tai rauhallisen koiran kaverina. Ljuzerin häslääminen saa Tighinkin välillä suuttumaan ja Tighistä näkee että se ei kamalasti arvosta Ljuzerin riehumista. Tighin hampaissa alkaa olemaan jo iän tuomaa vaivaa, hammaskiveä. Tulevan kodin onkin hyvä varautua tulevaan hammaskivenpoistoon.

Videota Tighistä ja Ljuzerista pääset katsomaan tästä.

Tighille lisätty uusia kuvia.

9.7.2015

Kulkurien aktiivit tapasivat Tighin heinäkuun Romanian reissullansa. Tighi oli tuttuun tapaansa iloinen uusista ihmisistä ja nauttikin heiltä saadusta huomiosta. Tighi on tasapainoisen ja varman oloinen narttu, joka varmasti nauttisi kodista, jossa saisi olla ainoana koirana tai rohkean ja reippaan uroskoiran kaverina.

Tighille lisätty kuvia ja videota Tighistä pääset katsomaan tästä.

Tutustuthan kuitenkin ensin sivuillamme adoptoitavan elöimen terveys, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen!

23.9.2015

Tighi on vihdoin varattu omaan loppuelämän kotiinsa Ranskassa.

Yhteydenotot Sailalle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: