Kodin saanut koira: TIGRA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Maaliskuu 2015

Maaliskuu 2015

TIGRA

* narttu

* arvioitu syntymäaika 11/2014

* Romaniassa

 

 

 

 

 

23.3.2015
Glina on pieni kylä, joka sijaitsee noin 20 km Romanian pääkaupungista Bukarestista.Toisen pääyhteistyökumppanimme, Asociatia A Doua Sansan ylläpitämällä Glinassa sijaitsevalla tarhalla käy vilske ja vilinä. Tarhalla asuu noin 200 koiraa alkeellisissa häkeissä. Osa koirista on elänyt tarhalla koko ikänsä.

Yksi tarhan asukeista on nuori ja rämäpäinen Tigra. Sen löysi yksi Glinan vapaaehtoisista ja Kulkurien maaliskuisen vierailun myötä Tigra päätyi Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Tigra elelee vapaana pihalla muiden koirien kanssa. Se on luonteeltaan todella pippurinen. Tigra lienee saanutkin jo täsmäpalautetta aikuisilta koirilta, sillä heitä se osasi väistellä. Se ei ole kuitenkaan lannistanut voimakasluonteista nulikkaa, sillä se jaksaa edelleen irvistellä ja murista muille koirille ruuasta ja leluista.

Mitä tulee ihmiseen, Tigra on supersosiaalinen. Se kiipeää suoraan syliin ja ilahtuneena nakertelee sormia ja housuja. Siitä saisikin varmasti oivan harrastuskaverin aktiiviseen kotiin. Aktiviteettia se tulee varmasti myös tarvitsemaan, sillä tylsistyneen Tigran aktiviteetiksi voi päätyä kodin kiinteä omaisuus. Tarhalla Tigra ei haukkunut paljoa.

Aikuisena Tigra tulee olemaan noin 45- 50- senttinen ja 15- 20- kiloinen.

10.4.2015
Tigra on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

30.5.2015
Tigra on tänään saapunut omaan kotiinsa. Onnea Tigra ja perhe.

11.6.2015
Tigra palaa itsestään riippumattomista syistä kotia etsivien koirien joukkoon. Tigra etsii kotia, joka ymmärtää, miten paljon aikaa ja resursseja nuori ja aktiivinen koira vaatii. Lisäämme kuvia suomalaistuneesta koirasta mahdollisimman pian.

15.6.2015
Koti on sittenkin päättänyt pitää Tigran ja panostaa sen koulutukseen ja hyvinvointiin entistä enemmän. Jokaisen omistajan on hyvä muistaa, että koira vaatii paljon, osa koirista enemmän kuin paljon. Omistajan oma sitoutuneisuus ja motivaatio ovat kaikkein tärkeimpiä elementtejä elämässä koiran kanssa. Kukaan meistä ei ole koskaan valmis, mitä tulee koiran kanssa elämiseen, mutta avoin mieli ja valmius vastaanottaa neuvoja ja tukea tekevät meistä parempia omistajia.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tigra tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tigra saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tigra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Maarit Auranen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: