Päivitetty 22.01.2018

Kotia etsivä koira: DUMBLEDORE


Syntymäaika: 2007-2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Marraskuussa 2017 vierailimme tuttuun tapaan mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetissa, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi OneVet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. OneVetin koirasuojalla Cosoban kylässä odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 350 koiraa.

Tutustuessamme  OneVetin omistajan, Dr. Adinan kanssa uusiin koiratuttavuuksiin tapasimme ensi kerran myös arvokkaan vanhan herran, Dumbledoren. Tai itseasiassa, olemme nähneet tämän koiran aiemminkin, mutta vasta nyt teimme hänen kanssaan tarkempaa tuttavuutta. Alun perin Dumbledore on asunut kadulla muutaman koiran laumassa Adinan kirjanpitäjän, Veran toimiston lähettyvillä. Kun koiravainot romaniassa alkoivat 2014, pyysi Vera Adinaa ottamaan nämä koirat turvaan. Siitä asti on Dumbledore majaillut Cosoban koirasuojalla. Aiemmin koko lauma asui omassa ulkotarhassaan. Näimme näitä koiria vain vilaukselta, sillä osa koirista oli liian arkoja adptiooon, joten Adina ei esitellyt niitä meille tarkemmin. Tällä hetkellä Cosobassa tehdään uudistuksia ja kyseinen tarha on purettu ja koirat siirtyneet asumaan muiden kanssa sisähäkkeihin. Tämä muutos on tehnyt hyvää Dumbledorelle ja sen onkin jo korkea aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Dumpledore on luonteeltaan rauhallinen vanha herra. Se on aiemmin ollut arempi, mutta on tarhavuosien aikana oppinut luottamaan ihmisiin. Nykyisin Dumbledore onkin ystävällinen ihmisiä kohtaan ja tykkää tuttujen huomiosta. Se antaa hyvin käsitellä itseään. Muiden koirien kanssa Dumbledore tulee hyvin toimeen. Dumbledore on elänyt koko elämänsä laumassa, joten tasapainoinen koirakaveri tekisi sillä uudessa kodissakin varmasti hyvää. Dumbledorelle etsitään rauhallista aikuiskotia, joka ymmärtää herran poikkeavan menneisyyden. Entisenä katukoirana Dubledore tulee tarvitsemaan kodissaan aikaa edetä omaan tahtiinsa ja oppia luottamaan omiin ihmisiinsä ilman paineita.

Dumbledore on noin 50cm korkea ja painaa noin16kg.

22.1.2018
Saimme kuulumisia ja kuvia Romaniasta. Dumbledorella pyyhkii hyvin. Taustaansa ja ikäänsä nähden pappa on pirteä. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen sukupuolesta riippumatta ja on avoin ja luottavainen tutuille ihmisille. Joten ei muuta kuin kotiin vaan!

Lisätty kuvia ja video. Videolla Dumbledore ulkoilemassa vanhojen herrojen porukassa OneVetin pihalla.

5.12.2017
Tavatessamme Dumbledoren pari viikkoa sitten, tuotiin pappa sisälle tutustumaan meihin. Aluksi sitä hieman jännitti uusi tilanne ja uudet ihmiset. Hieman epäluuloisesti se katseli meitä ja haki tukea tutuista ihmisistä. Dumbledore alkoi kuitenkin rentoutumaan nopeasti. Aluksi se tuli varovaisesti nuuskimaan ja antoikin sitten rapsuttaa itseään ilman ongelmia. Sen katseesta huokui lempeys ja olemuksesta se, että elämää on tullut nähtyä. Dubledoren hampaat ovat normaalit vanhan katukoiran hampaat ja ainakin jonkin asteista hammaslääkärin tarvetta on tulevassa kodissa luvassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dubledore saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dubledore on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.