Päivitetty 19.06.2017

Varattu koira: VILHO


Syntymäaika: 11-12/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

3.4.2017
Onevetin klinikka ja sen ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Tarha on romanialaisittain edistyksellinen ja siellä pidetään koirista hyvää huolta. Suuri osa sinne päätyneistä koirista on löydetty tarhan läheisyydestä hylättyinä. Romaniassa on hyvin tavallista, että ihmiset hylkäävät koiriensa pennut, joko emon kanssa tai yksin johonkin syrjäiseen paikkaan, missä niillä on vain hyvin pienet mahdollisuudet selviytyä aikuisiksi. Jotkut onnekkaimmat hylätään eläinsuojelijoiden pitämien tarhojen läheisyyteen. Näin alkaa myös Vilhon tarina siitä alkaen, kun me sen tunnemme. Se löytyi hylättynä joulun 2016 tienoilla tarhan edustalta. Nyt sillä on mahdollisuus löytää oma koti Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Kulkurien aktiivit tapasivat Vilhon maaliskuun reissullaan ja kuvaavat tutustumistilannetta vieraiden ihmisten ja toisten pentukoirien kanssa näin. Vilho on vähän ujo poika, joka on selvästi hämmentynyt uudesta tilanteessa. Se itkeskelee aluksi hiukan, koska on ihmeissään ja jännittynyt, mutta jää kuitenkin kiinnostuneena seuraamaan tilannetta ja muita pentuja. Vilho antaa kiltisti käsitellä itseään ja on lopulta yllättävän rento ihmisen kanssa muuhun ujouteen nähden. Saatuaan rapsutteluja, Vilho hakeutuu itse ihmisen lähelle ja jää siihen kököttämään. Aktiivit kuvaavat Vilhoa todella suloiseksi pennuksi, joka sulattaa sydämen.

Vilhosta tulee aikuisena keskikokoinen n. 50 cm korkea ja noin 20-kiloinen.

 

19.4.2017
Suloinen Vilho odottelee edelleen oman kodin löytymistä satojen muiden koirien joukossa. Ujohkolle koirapojalle tekisi hyvää päästä mahdollisimman pian rauhallisempaan ympäristöön opettelemaan kotikoiran elämää. Vilho etsiikin kotia, jossa se saisi rauhassa rohkaistua ja oppia luottamaan sen omiin ihmisiin. Vilho on sulattanut tapaamiensa ihmisten sydämiä nyt jo. Rakastettuna perheenjäsenenä se saisi mahdollisuuden tehdä sitä joka päivä.

 

22.5.2017
Aktiivimme tapasivat Vilhon toukokuun reissullaan. Vilho oli kastroitu vain vähän aikaisemmin ja se aristeli haavaansa pysytellen vähän etäämmällä vieraista. Hieman etäämmältäkin sen kuitenkin näki: Vilho on kaunis koira! Sillä on kauniin kullanvärinen turkki ja pikimusta kirsu. Oletettavasti Vilho myös jatkossa rohkaistuu, kunhan kastraatiohaava paranee. Tietysti kovasti toivomme, että se jo pian pääsisi hälyiseltä tarhalta ikiomaan kotiin.

19.6.2017
Tänään kääntyi suloisen Vilhon elämässä aivan uusi lehti, sillä se varattiin omaan kotiin. Onnea Vilho ja kotiväki!

——————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Vilho tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia. Vilho saapuu Suomeen  asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vilho on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vilhon yhteyshenkilö: Paula Tähtinen

 

 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.