Kodin saanut koira: ELMOND (nyk. Elmo)

Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.12.2021

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosoban koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa ja kissaa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Elmondi päätyi Mihailestin kunnalliselle tarhalle omistajaltaan. Edellisen omistajan mukaan Elmond oli käyttäytynyt aggressiivisesti, joten koira sai lähteä. Elmondin ei kuitenkaan havaittu olevan lainkaan aggressiivinen, joten Ioana haki Elmondin Cosoban tarhalle ja niin tämä nuorukainen pääsi Kulkurien adoptio ohjelmaan etsimään kotiaan.

Elmond on nuori ja energinen setterimix-tyyppinen tapaus, vaikkakaan löytökoiran roduista ei ole varmuutta. Tämä sulavaliikkeinen ja solakka koira on kertakaikkisen upea tapaus. Sillä on tarhakoiraksi hyväkuntoinen turkki ja pörröhännän huiskutusta ei voi pysäyttää, kun se painautuu ihmistä vasten rapsutettavaksi. Elmond on sosiaalinen, reipas sekä avoin ja innokkaana saattaakin hypätä ihmistä vasten halailemaan. Tämä ihana persoona sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, kunhan sille tarjotaan riittävästi aktivointia huomioiden todennäköisen energisen rotutaustan.

Elmond asustaa narttukoiran häkkikaverina ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen. Ioana kertoo Elmondin pomottavan muita uroksia. Kodissa voisikin olla mukava narttukoira kaverina, mutta se pärjännee myös ainoana koirana. Elmondin väitetystä aggressiivisesta käytöksestä ei ole tarhalla näkynyt jälkeäkään, mutta varmuuden vuoksi Elmondia ei luovuteta pikkulapsiperheeseen lainkaan ja teini-ikään ennättäneiden lasten kanssa huolellisesti harkiten. Omistajalta edellytetään koiranlukutaitoa sekä on tärkeää, että koti sitoutuu koiralähtöisyyteen Elmondin tukemisessa ja kouluttamisessa.

Elmond on rakenteeltaan solakka ja kooltaan n. 55cm ja 20kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

20.3.2022

Ihana Elmond pääsi viimein karistamaan Romanian pölyt tassuistaan ja matkustamaan Suomeen, jossa sitä malttamattomana odotti omat ihmiset sekä uusi koirakaveri!

15.2.2022

Voi onnen päivää! Ilonen Elmond löysi viimeinkin oman perheensä. Onnea Elmond ja oma perhe! <3

19.12.2021

Aktiivimme tapasivat syksyisellä matkallaan myös Elmondin, joka on jo kovin tylsistynyt häkkielämään. Elmond on energinen koira, jonka paikka ei ole tarhalla vaan metsälenkillä oman ihmisen kanssa. Häkissään Elmond ei pääse kuluttamaan energiaansa, mikä purkautuu haukkumisena sekä hyppimisenä. Häkin ulkopuolella kulkevat koirat kiihdyttävät Elmondia ja se on kovasti kierroksilla. Aktiiviemme kanssa Elmond kuitenkin rauhoittuu syömään nameja ja nauttimaan rapsutuksista. Ihmisen huomio onkin Elmondille tärkeää ja se varmasti nauttisikin monenlaisesta puuhailusta oman perheensä kanssa. Elmondin olisikin jo korkea aika jättää taakseen virikkeetön häkkielämä ja aloittaa kotikoiran temppukoulu oman ihmisen opastuksella.

14.10.2021

Elmond vilahtaa Kulkurien matkapäiväkirjan ensimmäisessä osassa. Kurkkaa video täältä!

5.10.2021

Elmond aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

—————————————————————————————————————————————————————————

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elmond saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elmond on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: