Päivitetty 15.10.2021

Kotia etsivä koira: ELMOND


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.10.2021

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosoban koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa ja kissaa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Elmondi päätyi Mihailestin kunnalliselle tarhalle omistajaltaan. Edellisen omistajan mukaan Elmond oli käyttäytynyt aggressiivisesti, joten koira sai lähteä. Elmondin ei kuitenkaan havaittu olevan lainkaan aggressiivinen, joten Ioana haki Elmondin Cosoban tarhalle ja niin tämä nuorukainen pääsi Kulkurien adoptio ohjelmaan etsimään kotiaan.

Elmond on nuori ja energinen setterimix-tyyppinen tapaus, vaikkakaan löytökoiran roduista ei ole varmuutta. Tämä sulavaliikkeinen ja solakka koira on kertakaikkisen upea tapaus. Sillä on tarhakoiraksi hyväkuntoinen turkki ja pörröhännän huiskutusta ei voi pysäyttää, kun se painautuu ihmistä vasten rapsutettavaksi. Elmond on sosiaalinen, reipas sekä avoin ja innokkaana saattaakin hypätä ihmistä vasten halailemaan. Tämä ihana persoona sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, kunhan sille tarjotaan riittävästi aktivointia huomioiden todennäköisen energisen rotutaustan.

Elmond asustaa narttukoiran häkkikaverina ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen. Ioana kertoo Elmondin pomottavan muita uroksia. Kodissa voisikin olla mukava narttukoira kaverina, mutta se pärjännee myös ainoana koirana. Elmondin väitetystä aggressiivisesta käytöksestä ei ole tarhalla näkynyt jälkeäkään, mutta varmuuden vuoksi Elmondia ei luovuteta pikkulapsiperheeseen, jossa tilanteet saattavat olla ennakoimattomia. Omistajalta edellytetään koiranlukutaitoa sekä on tärkeää, että koti sitoutuu koiralähtöisyyteen Elmondin tukemisessa ja kouluttamisessa.

Elmond on rakenteeltaan solakka ja kooltaan n. 55cm ja 20kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

14.10.2021

Elmond vilahtaa Kulkurien matkapäiväkirjan ensimmäisessä osassa. Kurkkaa video täältä!

5.10.2021

Elmond aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

—————————————————————————————————————————————————————————

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elmond saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elmond on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa