Päivitetty 04.01.2022

Kodin saanut koira: HEIKKI


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
19.03.2015

Yhteystyökumppanimme Alina Murgu löysi noin neljä viikkoa sitten pellolta pörröisen kaksikon: Helmin ja Heikin. Helmi ja Heikki pääsivät Alinan avustuksella turvaan ja ensi töikseen koirat saivat kipeästi tarvitsemansa trimmauksen. Molempien turkit olivat pahasti huopaantuneet ja takkuuntuneet. Helmi ja Heikki odottelevat nyt omaa kotiaan turvassa Frumusanissa.

Helmi ja Heikki etsivät poikkeuksellisesti ensisijaisesti yhteistä kotia. Nämä kaksi löydettiin yhdessä ja ovat aivan erottamattomia. Kaksikko tulee kyllä hyvin toimeen muidenkin koirien kanssa. Helmiä ja Heikkiä luonnehditaan leikkisiksi ja aktiivisiksi koiriksi. Kummankaan ei ole kuultu juuri haukkuvan.

Helmi ja Heikki ovat kooltaan pieniä. Vain noin 25-30cm ja 5-6 kiloisia. Ikää kaksikolla on arviolta 2-3 vuotta Molempien rokotusohjelmat on aloitettu.

15.4.2015
Päivitetty komean Heikin profiilikuva ja lisätty yksi yhteiskuva Helmin kanssa.

28.04.2015
Heikki ja Helmi on varattu yhteiseen kotiin Suomeen.

12.09.2015
Heikki saapui vihdoinkin Helmin luokse Suomeen.

27.02.2017
Terveisiä Mäntsälästä Helmiltä ja Heikiltä!

Meillä on sopeutuminen täydessä käynnissä ja monia vaiheita on eletty ja toivottavasti vielä edessäpäin. Yhteiselolle on löytynyt selkeä rytmi ja säännöllinen päiväjärjestys on tärkeä. Meillä on käynyt koirien kouluttaja Hurttia Huumoria yhdistyksestä ja hänen ohjeillaan olemme saaneet ulkoilut sujumaan paremmin. Hauvat alkavat tottua polkupyöriin, lastenrattaisiin, rollaattoreihin ym. pyörillä liikkuviin vempeleisiin. Aluksi ne pelkäsivät niitä aivan hirveästi ja saivat kohtauksia, kun sellaisia tuli vastaan. Yhden kerran ranteeni murtui, mutta hyvin saatiin kuntoon viiden viikon lastalla. Käytän nykyisin mahavyötä ja se helpottaa ulkoilua.

Eniten hauvat tuntuvat kuitenkin pitävän lepäämisestä vuoteessa. Niillä ei ole aamuisin kiirettä. Aamun ensipissit tehdään omalle pihalle ja sitten äkkiä takaisin sänkyyn. Saan herätä rauhassa ja kolistella keittiössä. Hauvat tulevat luokseni, kun kuulevat juustopaketin rapinan. Tämä rauhallinen heräileminen sopii minulle oikein hyvin. Olen ollut osa-aikaeläkkeellä huhtikuun alusta ja vuoden alussa jäin kokonaan eläkkeelle.

Kesä sujui kivasti, vaikka meillä oli lattiaremontti. Sain kestävän vinyylikorkkilattian, joka kestää hyvin koirien tassuttelemista ja kynsien rapinaa. Oltiin remontin ajan mökillä ja siellä hauvat saivat uusia kokemuksia. Vapaaksi en kyllä heitä uskalla päästää. Helmi ja Heikki taitavat olla tosi hyviä metsästäjäkoiria. Ne vainuavat jänikset ja oravat ym. Haukku on mahtipontista ja kauhea veto eläinten perään. En todella voi pitää niitä irti. Perään lähtisivät aivan varmasti.

Helmissä ja Heikissä taitaa olla paitsi seurakoiraa, rapsutuksia ei voi saada kyllin, myös vahti- ja metsästyskoiraa. Ne tulevat hyvin toimeen pienten koirien kanssa, mutta joihinkin isoihin suhtaudutaan epäluuloisesti ja haukkuen, kunnes tutustutaan. Koti pysyy kunnossa, kun sisustan sen uusiksi uloslähtiessäni. Ei mitään superlonia sisältävää, kaksi sohvaa on pistetty sileiksi, saa jättää esille. Tyynyt ja peitot pois. Ainoastaan heidän omat peitot. Niitä uusin tarvittaessa. Pehmolelut ovat mieluisia. Ostan kassillisia kirpputorilta. Kaikki puruluut eivät maistu mutta kaikkia vahditaan Ja piilotellaan norjanangervon alle. Trimmissä käydään kolmen- neljän kuukauden välein. Pesut sujuvat kotonakin hyvin. Siitä tykätään, etenkin kurailmalla kotiin tullessa tuntuu hyvältä, kun pestään. Heikki tuntee myös lempinimen Hessu.

Hauvat ovat hyvin erilaisia luonteeltaan. Heikki on niin selkeä. Voin lukea sen ajatukset heti. Heikki selvästi ulkona asettuu puolustamaan ja myös komentelee Helmiä. Tosin Helmi komentelee Heikkiä vielä enemmän. Kesken lenkkeilyn se hyppää Heikin eteen ja alkaa töniä ja kovistella, että etkös pääse lujempaa. Hessu kuljettaa usein mukanaan ulkona lapasta tai pehmolelua, se on siis myös noutaja.

4.1.2022
Saimme taas pitkästä aikaa kuulumisia Heikiltä ja Helmiltä!

He tulivat Suomeen vuonna 2015,  Helmi toukokuussa ja ”Hessu” syyskuussa. Heikillä oli sydänmato, joka hoidettiin onnistuneesti Romaniassa. Voi olla, että hauvelit ovat samasta sisarussarjasta, koska ovat niin samanmalliset. Joskus ajattelen, että Heikki voi olla vanhempi. Hän on huomattavasti hitaampi toimissaan. Helmi on nopea kuin kärppä. Molemmissa on silti selvästi metsästäjää. Luonteeltaan he ovat muuten hyvin erilaiset. Helmissä on paljon johtaja-ainesta ja hän onkin ottanut pomon paikan. Hessu on rauhallinen, mietiskelevä ja tavattoman lempeä ja kiltti. Hessu rakastaa pehmoleluja ja niitä hänellä onkin runsaasti: nalleja, pupuja, karhuja, kettuja jne.  Hessu kantaa niitä rakkaudella paikasta toiseen ja ulkoiluttaa niitä säännöllisesti. Joskus niitä haudataan maahan pensaan juurelle. Helmi ei välitä leluista paljonkaan, mutta puruluut ovat tietysti mieluisat, molemmille.

Elämämme on rauhallista ja päiväjärjestys suhteellisen säännöllinen. Sohvalla lököily on lempipuuhaa, myös emännän. Metsälenkit ovat parhaita. Mäntsälässä on erittäin hyvät ulkoilumahdollisuudet ja tutut reitit ovat mukavia. Koirakavereita riittää ulkona ja naapurustossa. Helmi ja Heikki tulevat toimeen pääsääntöisesti kaikkien koirien kanssa. Lapsia en ole päästänyt niitä silittämään, paitsi joitakin omia sukulaislapsia, jotka ovat rauhallisia ja koiraystävällisiä.

En osaa kuvitella, minkälaista elämäni olisi ilman tätä parivaljakkoa. Kun löysin aikanaan Helmin ja Heikin tarinan sivuiltanne, tiesin heti, että heidät on minulle tarkoitettu.mOheisen kuvan myötä lähetämme terveisiä kaikille kulkureille. Seuraan fb- sivujanne ja rukoilen kaikille hauvoillenne hyviä koteja ja turvallista elämää. Teette upeaa työtä!

terv. Tarja, Helmi ja Heikki

P.S Helmin koko nimi on Lempi Helmi Julietta ja Heikin Sankari Heikki Romeo


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Heikki saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Heikki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseenkotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut Yhteydenotot Jennille

 

Video Helmistä ja Heikistä

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.